Heeft u een advocaat nodig rondom uw alimentatiezaak? Omnius helpt u!
Heeft u problemen omtrent de betaling van de alimentatie, bent u het niet eens over de hoogte van de alimentatie? Wij helpen u. Neem dan contact op met onze juristen van de juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.
Onze advocaten zijn 100% gespecialiseerd in alimentatie zaken en zijn gevestigd door heel Nederland.
Bel voor een gratis intake gesprek en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.
Een echtscheiding kan behoorlijk veel impact hebben op uw financiële situatie. Om de ex-partner met het laagste inkomen een financieel steuntje in de rug te bieden, kan het zo zijn dat de ex-partner met het hoogste inkomen alimentatie moet betalen.
Bijvoorbeeld als één van de ouders de zorg over de kinderen op zich neemt en de ander een betaalde baan heeft. Of wanneer één van de partners niet genoeg inkomen heeft om voor zichzelf te zorgen. Benieuwd of u of uw ex-partner recht heeft op alimentatie? Raadpleeg dan een familierecht advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk, deze kan u helpen bij het berekenen en wijzigen van de alimentatie.
Alimentatie echtscheiding
Bij een echtscheiding wordt vaak een alimentatieplicht opgelegd. De ene ex-partner moet na het huwelijk blijven bijdragen aan het levensonderhoud van de andere ex-partner en eventuele kinderen. De rechter kent de alimentatie toe en bepaalt de hoogte op basis van de levensstandaard tijdens het huwelijk en de financiële draagkracht van zowel de betaler als de ontvanger. Afspraken over de alimentatie legt u vast in een echtscheidingsconvenant en wordt opgesteld door de advocaat. Er zijn twee soorten alimentatie:
Kinderalimentatie
Gaat u scheiden en heeft u kinderen, dan moet u samen financiële afspraken maken over de verzorging en het levensonderhoud van de kinderen. Bij co-ouderschap worden de kosten meestal gedeeld. Gaan de kinderen bij één van de partners wonen, dan betaalt de andere ouder de kinderalimentatie. De afspraken over de kinderalimentatie legt u vast in het ouderschapsplan hier kunnen onze familierechtadvocaten u bij helpen.. Lees meer
Partneralimentatie
Heeft één van de ex-partners niet genoeg inkomen om van te leven, dan kan het voorkomen dat de andere ex-partner partneralimentatie moet betalen. Dit komt meestal voor als de inkomens sterk verschillen. Ex-partners kunnen zelf de hoogte van de partneralimentatie overeenkomen. Lukt dat niet, dan kan de rechter een uitspraak doen. Bij het vaststellen van de partneralimentatie door de advocaat wordt er rekening gehouden met de draagkracht van de betaler. Lees meer
Alimentatie wijzigen
Het kan natuurlijk voorkomen dat door bepaalde omstandigheden de financiële situatie verandert. Zo kan de ontvanger een beter betaalde baan krijgen, de betaler werkloos raken of één van de twee een nieuwe partner krijgen. Zo’n verandering in het inkomen kan de reden zijn om de gemaakte afspraken over alimentatie te wijzigen. Krijgt u te maken met een gewijzigde situatie? Raadpleeg dan een familierechtadvocaat uit het Omnius Advocatennetwerk, deze kan u helpen bij het berekenen en wijzigen van de alimentatie.
Wij hebben onder andere gespecialiseerde alimentatieadvocaten in:
Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 161 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.
Kies zelf de juiste advocaat in uw regio
Gerelateerde blogs
Bij co-ouderschap heb je toch geen recht op kinderalimentatie? Of wel?
Het woord co-ouderschap kent geen wettelijke definitie. Als ouders na scheiding kiezen voor co-ouderschap, dan besluiten zij de zorg ongeveer gelijk te verdelen. Een verdeling waarbij de kinderen exact 50% bij de ene ouder en 50% bij de andere ouder …
Lees meer..