Heeft u een advocaat nodig rondom uw alimentatiezaak? Omnius helpt u!

Heeft u problemen omtrent de betaling van de alimentatie, bent u het niet eens over de hoogte van de alimentatie? Wij helpen u. Neem dan contact op met onze juristen van de juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.
Onze advocaten zijn 100% gespecialiseerd in alimentatie zaken en zijn gevestigd door heel Nederland.

Bel voor een gratis intake gesprek en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Een echtscheiding kan behoorlijk veel impact hebben op uw financiële situatie. Om de ex-partner met het laagste inkomen een financieel steuntje in de rug te bieden, kan het zo zijn dat de ex-partner met het hoogste inkomen alimentatie moet betalen.

Bijvoorbeeld als één van de ouders de zorg over de kinderen op zich neemt en de ander een betaalde baan heeft. Of wanneer één van de partners niet genoeg inkomen heeft om voor zichzelf te zorgen. Benieuwd of u of uw ex-partner recht heeft op alimentatie? Raadpleeg dan een familierecht advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk, deze kan u helpen bij het berekenen en wijzigen van de alimentatie.

Alimentatie echtscheiding

Bij een echtscheiding wordt vaak een alimentatieplicht opgelegd. De ene ex-partner moet na het huwelijk blijven bijdragen aan het levensonderhoud van de andere ex-partner en eventuele kinderen. De rechter kent de alimentatie toe en bepaalt de hoogte op basis van de levensstandaard tijdens het huwelijk en de financiële draagkracht van zowel de betaler als de ontvanger. Afspraken over de alimentatie legt u vast in een echtscheidingsconvenant en wordt opgesteld door de advocaat. Er zijn twee soorten alimentatie:

Kinderalimentatie

Gaat u scheiden en heeft u kinderen, dan moet u samen financiële afspraken maken over de verzorging en het levensonderhoud van de kinderen. Bij co-ouderschap worden de kosten meestal gedeeld. Gaan de kinderen bij één van de partners wonen, dan betaalt de andere ouder de kinderalimentatie. De afspraken over de kinderalimentatie legt u vast in het ouderschapsplan hier kunnen onze familierechtadvocaten u bij helpen.. Lees meer

Partneralimentatie

Heeft één van de ex-partners niet genoeg inkomen om van te leven, dan kan het voorkomen dat de andere ex-partner partneralimentatie moet betalen. Dit komt meestal voor als de inkomens sterk verschillen. Ex-partners kunnen zelf de hoogte van de partneralimentatie overeenkomen. Lukt dat niet, dan kan de rechter een uitspraak doen. Bij het vaststellen van de partneralimentatie door de advocaat wordt er rekening gehouden met de draagkracht van de betaler. Lees meer

Alimentatie wijzigen

Het kan natuurlijk voorkomen dat door bepaalde omstandigheden de financiële situatie verandert. Zo kan de ontvanger een beter betaalde baan krijgen, de betaler werkloos raken of één van de twee een nieuwe partner krijgen. Zo’n verandering in het inkomen kan de reden zijn om de gemaakte afspraken over alimentatie te wijzigen. Krijgt u te maken met een gewijzigde situatie? Raadpleeg dan een familierechtadvocaat uit het Omnius Advocatennetwerk, deze kan u helpen bij het berekenen en wijzigen van de alimentatie.

Wij hebben onder andere gespecialiseerde alimentatieadvocaten in:

Amsterdam

Utrecht

Rotterdam

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 163 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.