Wanneer heeft u een advocaat nodig?

Of u een advocaat nodig hebt, dat hangt volledig af van uw situatie. Toch is het in alle juridische conflicten aan te raden om advies of hulp in te winnen van een advocaat, óók als dit niet verplicht is. Bent u namelijk niet zo bekend in de juridische wereld, dan is het bijvoorbeeld lastig om de zaak goed voor de rechter te brengen. Daarnaast kunnen bepaalde zaken hoge boetes of zelfs een gevangenisstraf tot gevolg hebben. De expertise van een advocaat biedt uitkomst, hij kan de situatie namelijk beter uitleggen aan de rechter.

 • Advocaat verplicht
  Bij gerechtelijke procedures is het verplicht om de hulp van een advocaat in te schakelen. Denk hierbij aan zaken in het familierecht of civiele procedures die niet via de kantonrechter lopen. Ook in specifieke zaken, bijvoorbeeld een faillissement, en bij het starten van een kort geding moet u een advocaat in de arm nemen.
 • Advocaat niet verplicht
  Loopt een zaak via de kantonrechter, bijvoorbeeld bij huurkwesties of loonconflicten, dan is het niet verplicht om de hulp van een advocaat in te schakelen. De kantonrechter behandelt alle civiele procedures en arbeids-en huurzaken tot 25.000 euro. Bij zaken onder dit bedrag hoeft u dus geen advocaat in te zetten.Ook bij strafrechtelijke kwesties is dit niet verplicht. Wel is het in zo’n situatie sterk aan te raden om een advocaat in de arm te nemen. Hij checkt of alles via de regels verloopt en bereidt samen met u de rechtszitting voor. Daarnaast is hij aanwezig tijdens het verhoor van de verdachte of de getuigen.
 • Standaarddocumenten
  Een vaststellingsovereenkomst, ontslagbrief, concurrentiebeding of een ouderschapsplan: gaat het alleen om het opstellen van een document, dan heeft u niet altijd de uitgebreide hulp van een advocaat nodig. Veel standaarddocumenten kunt u via betrouwbare juridische partijen aanschaffen.
Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 294 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.7

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 294 advocaten en meer dan 129 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.