Ondernemingsrechtadvocaat voor concurrentie en mededinging nodig?

U bent ondernemer en daarom heeft u natuurlijk te maken met concurrenten. Een eerlijke markt betekent dat iedereen daaraan mee kan doen. Effectieve concurrentie moet worden gewaarborgd. Zo blijft het leuk om te ondernemen en hoeft een ondernemer geen nadeel te ervaren. Het wordt echter lastig, als het voor partijen onmogelijk wordt gemaakt om op een eerlijke basis mee te dingen in de markt. Er zijn verschillende regels over concurrentie en mededinging. Laat u adviseren en voorkom dat u als ondernemer daarin fouten maakt.

Concurrentie en mededinging werknemers

U heeft een bedrijf en waarschijnlijk heeft u ook werknemers in dienst. U investeert tijd en geld in deze werknemers. De werknemers doen ervaring op en krijgen waardevolle informatie te horen. U wilt natuurlijk voorkomen dat de werknemers met onder andere deze informatie op zak bij een concurrent aan de slag gaan. Dit kan namelijk zeer nadelig zijn voor uw bedrijfsbelangen. Een oplossing om dit op juridisch niveau op te lossen is een concurrentiebeding. Deze kan worden opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Hiervoor gelden verschillende regels. Daarnaast heeft de rechter zich vaak uitgelaten over de (on)rechtmatigheid van zo’n concurrentiebeding. Wilt u uw bedrijf beschermen maar voorkomen dat u de fout in gaat? Laat de arbeidsovereenkomsten met concurrentiebeding opstellen of nakijken door een specialist op dit gebied. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Dominante positie

Een van de meest voorkomende regels binnen het mededingingsrecht, is dat er kans moet zijn voor ondernemers om te kunnen concurreren. Dit gaat erg lastig als er één partij een dominante positie heeft. Een bedrijf met een dominante positie heeft bijvoorbeeld geen, of slechts kleine concurrenten. Dit bedrijf kan misbruik maken van deze machtspositie. Dit kan bijvoorbeeld door onredelijk hoge prijzen te hanteren, juist hele lage prijzen te hanteren om zo nieuwkomers van de markt af te stoten, of bepaalde partijen uit te sluiten van levering. Zou u graag geadviseerd worden over uw situatie? U wilt natuurlijk met een gerust hart ondernemen. De autoriteit consument en markt kan zeer hoge boetes opleggen dus voorzichtigheid is geboden.

Kartelverbod

Om effectieve concurrentie te kunnen garanderen, is er een wettelijk kartelverbod. Ieder(e) overeenkomst, besluit of onderling afgestemde feitelijke gedraging met als doel de onderlinge concurrentie te verminderen zijn verboden. Voor nieuwkomers is het niet te doen als een paar ondernemingen samen afspraken maken om ervoor te zorgen dat zij de grootste blijven. Een concreet voorbeeld hiervan is het onderling maken van vaste (lage) prijsafspraken. Het is goed om hierbij stil te staan bij het aangaan van de samenwerking met een ander bedrijf. Laat uzelf goed adviseren hierover. .

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 128 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 295 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.1

  Omnius helpt u verder
  • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 29
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-20:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

   Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

   Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 295 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.1

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 295 advocaten en meer dan 128 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.