mr. Lieselotte Hellinga

mr. Lieselotte Hellinga

Advocatenkantoor Seegers & Lebouille

Amsterdam

Over de advocaat

Na afgestudeerd te zijn in zowel het privaatrecht als arbeidsrecht ben ik in 2012 beëdigd als advocaat. Ik ben toen als advocaat aan de slag gegaan bij een klein kantoor in Amsterdam. Bij dit kantoor heb ik kennis mogen maken met vele rechtsgebieden en heb ik zowel binnen als buiten de rechtbank ervaring op gedaan.

In 2016 ben ik overgestapt naar Advocatenkantoor Seegers & Lebouille. Ik voer sindsdien een civiele (proces)praktijk met de nadruk op het huurrecht, arbeidsrecht en personen- en familierecht. Daarnaast behandel ik onder meer zaken aangaande het algemeen verbintenissenrecht.

Ik werk met veel plezier bij Advocatenkantoor Seegers & Lebouille. Het team is hecht en divers waardoor er veel ruimte is voor overleg en samenwerking. Mede hierdoor wordt kwalitatief hoogstaande juridische bijstand geboden aan zowel particulieren als ondernemers en dit tegen redelijke tarieven.

Voor mij is het zijn van een goede advocaat het zoeken naar het voor de cliënt rechtvaardige resultaat. Omdat rechtvaardigheid voor iedere cliënt iets anders inhoudt, is mijn werk afwisselend en continu uitdagend. Deze uitdaging houdt mij scherp en creatief. Het vinden van een oplossing vergt een open blik en inlevingsvermogen. Ik ben niet bang voor de onbekende weg en word gestimuleerd door mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme. Ik procedeer en pleit graag, maar verlies het belang (en het beoogde rechtvaardige resultaat) van de cliënt niet uit het oog.

Een persoonlijke benadering en goede bereikbaarheid zijn voor mij belangrijk. Ik zoek graag samen naar de juiste strategie, waarbij ik kritisch en realistisch ben en blijf.

In mijn vrije tijd geniet ik, samen met mijn gezin, vrienden en familie van de stad Amsterdam maar ik ruil de stad ook graag in voor de natuur, bij voorkeur het strand. Daarnaast ben ik voorzitter van de Stichting Amazing Children, welke stichting jonge westerse vrijwilligers helpt de leefomstandigheden en kansen van Afrikaanse kinderen te verbeteren. De stichting is opgericht nadat ik in 2008 samen met mijn zus vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika heb gedaan.

Ik spreek Nederlands en Engels.mr. Lieselotte Hellinga is advocaat bij Advocatenkantoor Seegers & Lebouille in Amsterdam.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.