Mr. Jan Peter van Schaik

Mr. Jan Peter van Schaik

Advocatenkantoor Van Schaik

Veenendaal

Over de advocaat

Jan Peter van Schaik is ruim 20 jaar advocaat en specialist strafrecht, lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA). Ook is hij docent strafrecht (Universiteit Utrecht en beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten) en lid van de Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting te Grave.

Het is zijn doel om een client, betrokken bij een strafrechtelijke procedure, zo optimaal mogelijk van dienst te zijn en om zo maximaal mogelijk bereikbaar te zijn, zowel buiten kantoortijden als in de weekenden. Veelal ook in gevallen wanneer de client niet in staat is de advocaat te betalen. Hij is over het algemeen in staat om binnen zeer korte tijd een vrijblijvend (advies)gesprek te voeren.

Jan Peter vindt dat er geen kleine, of onbelangrijke strafzaken zijn. Voor iedere verdachte is zijn of haar zaak de grootste zorg, of het nu gaat om een verkeersovertreding, een verdenking van moord, of een milieudelict. Jan Peter en zijn kantoorgenoot bieden iedere client de aandacht de hij, of zij verdient.

Zeer gecompliceerde zaken, zoals die van de gifgasleveranties aan het Saddam Hussein-regime in de jaren 80, of de bijstand aan de kroongetuige in het Passage-proces worden niet geschuwd.

Hij behartigt ook belangen in aan het strafrecht verwante procedures. Daarbij kunt u denken aan:

 • arbeidsrechtelijk ontslag en disciplinaire maatregelen, ten gevolge van en verbandhoudende met strafrechtelijke verdenking en veroordeling en tuchtprocedures;
 • bezwaar en beroep tegen weigering Verklaring Omtrent het Gedrag;
 • bezwaar en beroep in procedures tegen het CBR met betrekking tot (on)geldigheid rijbewijzen en het alcoholslotprogramma (ASP).


Mr. Jan Peter van Schaik is advocaat bij Advocatenkantoor Van Schaik in Veenendaal.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.