mr. Henk-Jan van Smaalen

mr. Henk-Jan van Smaalen

AdvokatenKollektief Oud-Charlois

Rotterdam

Over de advocaat

Henk-Jan van Smaalen is mede-oprichter van het Advokatenkollektief Oud-Charlois. Toen hij advocaat werd heeft zich ingezet op meerdere rechtsgebieden.

Echter het huur- en familierecht bleef in zijn hart omdat het hier om problemen gaat die mensen heel direct raken.
Als advocaat bij een Kollektief wil hij zich inzetten om regels gewijzigd te krijgen juist daar waar onrechtvaardige situaties regelmatig voorkomen en waar mensen steeds weer in belanden.

Hij is idealistisch maar ook realistisch.

Op het vakgebied huurrecht wil hij, als bestuurslid van Stichting 010 Woonfocus, bijdragen aan het bereiken van oplossingen op het gebied van problemen rond wonen in Rotterdam en als lid van de Adviescommissie Huurrecht Nederlandse Orde van Advocaten is hij kritisch met betrekking tot nieuwe wetgeving en de uitwerking daarvan en wil hij zo mogelijk ook verbeteringen in wetgeving aandragen.mr. Henk-Jan van Smaalen is advocaat bij AdvokatenKollektief Oud-Charlois in Rotterdam.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.