mr. Loek Eenens

mr. Loek Eenens

In ’t Veen Advocaten

Over de advocaat

Mr. L.P.M. (Loek) Eenens (1959) is opgegroeid in het Zuid-Limburgse Kerkrade. In 1978 deed hij eindexamen alpha aan het aldaar gevestigde Gymnasium Rolduc. Daarna studeerde hij rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Na een levendige studententijd haalde hij in 1984 zijn doctoraal. In hetzelfde jaar werd hij beëdigd als advocaat. Sindsdien is hij verbonden aan In ’t Veen Advocaten. Sinds 1990 maakt hij deel uit van de Maatschap In ’t Veen Advocaten.

Eenens beoefent – voor zover dat tegenwoordig nog kan – de algemene praktijk. Hij fungeert voor de nodige bedrijven en instellingen als “juridisch huisarts”. Waar nodig schakelt hij binnen of buiten kantoor specialisten in, waarbij hij veelal de spin in het web blijft. Eenens is lid van de specialisatievereniging VIA, Vereniging van Incasso en Procesadvocaten (VIA) en de Juristenvereniging Appartementsrecht (JvA).

Eenens verricht voor cliënten onder meer de navolgende werkzaamheden:

 • het incasseren van vorderingen en het voeren van verweer tegen dergelijke vorderingen, waarbij hij binnen In ’t Veen Advocaten met name de complexere procedures voert ten overstaan van onder meer kantongerechten, rechtbanken en gerechtshoven; voorts laat hij conservatoire en executoriale beslagen leggen, voert hij kortgedingen ter opheffing van dergelijke beslagen, vraagt hij faillissementen aan en voert hij verweer tegen die aanvragen; hij adviseert ook over de kansen, bedreigingen en risico’s van beslagen, faillissementsaanvragen en faillissementen;
 • het adviseren van kopende én verkopende partijen die zijn betrokken bij bedrijfsovernames in het midden- en kleinbedrijf, zoals activatransacties, activa- en passivatransacties en aandelentransacties;
 • het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden;
 • het procederen en adviseren van VvE’s – verenigingen van eigenaars -, appartementseigenaars en gebruikers van appartementen in het kader van het appartementsrecht; hij adviseert en procedeert bijvoorbeeld over de nietigheid en vernietiging van besluiten van de bestuurder of de vergadering van de vereniging van eigenaars en over het incasseren van de door de eigenaars verschuldigde bijdragen;
 • het adviseren van en procederen voor verhuurders en huurders van bedrijfsruimte en woonruimte;
 • het adviseren en procederen in het kader van het tuchtrecht, met name voor advocaten, notarissen, deurwaarders en makelaars.

Eenens is bestuurlijk actief geweest voor onder meer de Nederlandse Orde van Advocaten als lid van het College van Afgevaardigden, de Haagse Orde van Advocaten als lid van de raad van toezicht en voor Balieplus, de serviceorganisatie voor de advocatuur, als bestuurslid van de Stichting Serviceorganisatie voor Advocaten. Hij is thans lid van de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor de advocatuur in het ressort ’s-Gravenhage.

mr. Loek Eenens is advocaat bij In ’t Veen Advocaten.

Uurtarieven Omnius advocaten

Deelnemende advocaten bij Omnius werken met 4 vaste uurtarieven. Afhankelijk van de ervaring en specialisaties van de advocaat.
€ 120, 00
Junior advocaat
€ 170, 00
Medior advocaat
€ 220, 00
Senior advocaat
€ 280, 00
Specialist
Afhankelijk van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt, wordt bekeken welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief geldt. Neem contact op met de intakebalie om te weten welk type advocaat het beste past bij uw situatie.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1532 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.