Erwin Jonker

Erwin Jonker

Ariëns Advocaten

Amersfoort

Over de advocaat

Erwin Jonker is geboren en getogen in Zuidlaren. Hij heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in 1998 afgestudeerd met als specialisatie Bedrijfsrecht.

Na zijn afstuderen heeft hij korte tijd gewerkt voor een detacheringsbureau. In 2000 is hij begonnen in de advocatuur. Vanaf 2001 tot 2016 is hij werkzaam geweest bij AssumDelft advocaten in Leusden. Per 1 mei 2016 heeft zich aangesloten bij Ariëns Advocaten.

Zijn praktijk kan warden omschreven als een (algemene) advies- en procespraktijk. In het verleden heeft hij veel geprocedeerd in huur- en (verwerende) incassozaken.

De laatste jaren bestaan zijn werkzaamheden uit advisering en het voeren van (min of meer) complexere (handelsrecht) procedures, zowel bij de rechter alsook bij andere instanties, zoals bijvoorbeeld; het Kifid, de SGOA, de accountantskamer, de Raad van Discipline.

Talen: Duits en Engels

Erwin Jonker heeft een gedegen kennis van het Nederlands verbintenissen- en vermogensrecht, in combinatie met het Nederlands Procesrecht.

Daarnaast heeft hij ruime ervaring als het gaat om advisering richting het MKB met betrekking tot het ondernemingsrecht, waaronder mede begrepen het insolventierecht, meer in het bijzonder als het gaat om (bestuurders)aansprakelijkheid en schuldhulpverlening voor ondernemers en bedrijven.

Erwin Jonker is lid van een aantal businessclubs (Business Open, de Maatschappij voor Nijverheid en Handel, en Ondernemers in Bedrijf). Daarnaast is hij secretaris van de Kiwanisclub Leusden. Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen.

Erwin Jonker houdt zich in de praktijk onder meer bezig met het ondernemingsrecht, beslag­en executierecht, (buitenlandse) incasso’s, procesrecht (litigation), vermogensrecht, verbintenissenrecht (contracten / overeenkomsten), huurrecht, en faillissementsrecht (inclusief bestuurdersaansprakelijkheid, schuldsanering en schuldhulpverlening voor ondernemers en bedrijven).

Erwin Jonker volgt met enige regelmaat post academische cursussen, waaronder recentelijk; Wet financieel Toezicht, bestuurdersaansprakelijkheid, update burgerlijk procesrecht, Kort Geding en conservatoir beslag, wederkerige overeenkomsten, update verbintenissenrecht.Erwin Jonker is advocaat bij Ariëns Advocaten in Amersfoort.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.