mr. Job Nijssen

mr. Job Nijssen

Advocatenkantoor Seegers & Lebouille

Over de advocaat

Al tijdens de laatste jaren van mijn studie Nederlands recht (van 1997 tot 2002 aan de Universiteit van Amsterdam) raakte ik via mijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer enthousiast voor het werk van de sociale advocatuur, rechtshulp in zijn meest elementaire vorm.

Na mijn beëdiging tot advocaat, begin 2003, heb ik het bijstaan van echte mensen met echte problemen en het met juridische middelen oplossen van die problemen steeds als mijn belangrijkste drijfveer gezien. Het werk heb ik door de jaren heen steeds als zeer bevredigend ervaren. Een tevreden cliënt heb ik daarbij steeds als het belangrijkste resultaat van mijn werk beschouwd. In ons vak kun je niet elke zaak ‘winnen’. Daarom is het voor mij zeer belangrijk dat een cliënt, ook als de zaak niet ‘gewonnen’ wordt toch het gevoel heeft dat we er samen alles aan gedaan hebben om toch tenminste het best mogelijke resultaat te behalen, waarbij een goed, eerlijk en helder advies over kansen en mogelijkheden – en soms ook over het ontbreken daarvan – net zoveel kan betekenen als simpelweg je gelijk halen.

Door mijn brede interesse in verschillende aspecten van het recht ben ik actief op meerdere rechtsgebieden, arbeidsrecht, bestuursrecht, sociaal zekerheidsrecht en strafrecht. De advocaat is van oudsher iemand die breed georiënteerd is en zijn cliënten op meerdere rechtsgebieden deskundige met raad en daad terzijde staat. Dat spreekt mij aan en zo wil ik ook mijn eigen praktijk inrichten. Bovendien doen cliënten er ook hun voordeel mee. Om in een ontslagzaak alle gevolgen te kunnen overzien is gedegen kennis van het sociale zekerheidsrecht van groot belang en wanneer iemand als gevolg van de verdenking van een strafbaar feit zijn baan dreigt te verliezen, is het goed wanneer zijn advocaat behalve van strafrecht ook verstand heeft van het arbeidsrecht. Om ervoor te zorgen dat mijn kennis steeds op peil blijft volg ik jaarlijks meerdere cursussen op de rechtsgebieden waarmee ik mij bezig houdt.

Naast mijn werk als advocaat ben ik geruime tijd actief geweest als redactielid van het Amsterdams Balie Bulletin, waarvoor ik enkele malen per jaar een bijdrage leverde. In mijn vrije tijd ben ik actief als zanger en bestuurslid in een Amsterdams amateurkoor. Behalve Nederlands, Engels en Duits spreek ik ook vloeiend Noors.

mr. Job Nijssen is advocaat bij Advocatenkantoor Seegers & Lebouille.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.