mr. Rigorette van Riet

mr. Rigorette van Riet

Advocatenkantoor Seegers & Lebouille

Over de advocaat

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn specialisatie was strafrecht en ik heb mijn scriptie over vreemdelingenrecht geschreven.

Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij het Bureau voor Rechtshulp in Alkmaar. In 1997 ben ik tot advocaat beëdigd en heb ik mij als advocaat in Hoorn gevestigd. Sinds 2002 ben ik verbonden aan advocatenkantoor Seegers & Lebouille in Amsterdam.

Om mijn kennis actueel te houden ben ik sinds 1997 lid van de werkgroep rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken. In 2010 heb ik de opleiding specialisatie strafrecht bij het Willem Pompe instituut in Utrecht gevolgd en ben ik lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten. In 2011 heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding De Praktische Jeugdrecht Advocaat gevolgd en ben ik lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten geworden.

Binnen het vreemdelingenrecht houd ik mij bezig met reguliere vreemdelingenzaken en nationaliteitsrecht. Mijn kennis van het vreemdelingenrecht is daarnaast regelmatig van belang bij het behandelen van strafzaken. Met grote regelmaat komt het voor dat mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten en toch bij de strafrechter moeten verschijnen in een later stadium geconfronteerd worden met de vreemdelingrechtelijke consequenties van het strafrechttraject. Het is dan van het allergrootste belang om als advocaat het totaaloverzicht te hebben van de gevolgen van de diverse afdoeningen en straffen op vreemdelingrechtelijke gebied waaronder het nationaliteitsrecht. Juist mijn expertise op beide rechtsgebieden maakt dat ik er al het mogelijke aan kan doen om ervoor te zorgen dat uw problemen kleiner in plaats van groter worden. Dit speelt uiteraard ook in het jeugdrecht waar zich vaak een samenloop van civiel-, straf en vreemdelingrechtelijke problemen voordoet. Daarnaast ben ik een gedreven en creatief strafrecht advocaat die niet opgeeft. Ik sta mijn cliënten niet alleen bij binnen de strafprocedure maar ook bij het indienen van klaagschriften, bezwaar- en beroepsprocedures in beklagzaken en bij andere problemen die zich in en rond strafzaken voordoen. U bent bij mij zonder meer in goede handen.

mr. Rigorette van Riet is advocaat bij Advocatenkantoor Seegers & Lebouille.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.