Jos van der Wijst

Jos van der Wijst

BG.legal

Eindhoven

Over de advocaat

Jos van der Wijst is beëdigd op 26-09-1991 en is partner/vennoot van BG.legal, gespecialiseerd in IE/IT recht. Jos is advocaat voor innovatieve bedrijven. Samen met ondernemers zoekt hij waar knowhow in het bedrijf ontstaat, hoe dat beschermd kan worden, hoe dat commercieel kan worden geëxploiteerd en hoe opgetreden kan worden tegen inbreukmakers. De meeste bedrijven waar Jos voor werkt zijn actief in de food-, technologie- of life sciences/farma sector. De bedrijven variëren van startups tot scale-ups en gevestigde bedrijven. Jos adviseert over de juridische aspecten van data en de toepassing van nieuwe technologieën. Zoals data, artificial intelligence en blockchain. Hij is lid van een kernteam van de NL AI coalitie. Jos adviseert startup/scale-ups bedrijven die met technologie zoals AI aan de slag gaan. Het advies kan zien op contracten, IP aspecten, participaties/overnames en strategisch. Hij adviseert ook opdrachtgevers van dergelijke bedrijven.

Specialisatieopleiding van Jos van der Wijst
Grotiusopleiding Nederlands en Europees mededingingsrecht
Grotiusopleiding Benelux, Europees en Internationaal merkenrecht
ICTRecht Academy: AI in de praktijk: compliance & governance

Talen: Nederlands, EngelsJos van der Wijst is advocaat bij BG.legal in Eindhoven en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 175 advocaten en meer dan 92 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.