Daan Schalken

Daan Schalken

BG.legal

's-Hertogenbosch

Over de advocaat

Daan Schalken is partner/vennoot van BG.legal en is gespecialiseerd in het ondernemings- en insolventierecht. Daan was al tijdens zijn studie Nederlands recht in Maastricht een ondernemend persoon. Een deel van zijn studie volgde hij ook aan de Universiteit van Sheffield (Groot-Brittannië). In 1998 begon hij als advocaat bij BG.legal. In eerste instantie in de algemene praktijk, waardoor hij het vak van advocaat leerde. Aan de hand van zijn leermeesters Jules Groenen en Miel Bogaerts is Daan zich daarbij steeds meer gaan richten op de insolventierechtelijke, ondernemingsrechtelijke en arbeidsrechtelijke praktijk. Hij begeleidt bedrijven in [financiële] moeilijkheden, adviseert bestuurders bij diverse kwesties en dient regelmatig als klankbord voor het management van grotere organisaties.

Daan is door de jaren heen steeds vaker benoemd als curator in verschillende faillissementen. Ook grotere of mediagevoelige faillissementen zoals die van het automobielconcern HDMG in Eindhoven, retailketen Edgar Vos, modeontwerper Addy van den Krommenacker BV, electronicaketen De Harense Smid en de autobedrijven van Lathouwers en Nieuwkoop Autogroep zijn door de rechtbank aan hem toebedeeld. Daan tracht in overleg het beste te bereiken voor de cliënt of als curator voor de boedel. Hij zoekt daarbij graag naar goede, creatieve oplossingen. Wanneer het probleem niet op een minnelijke wijze kan worden opgelost, zal hij echter met liefde zijn toga aantrekken.

Specialisatieopleiding:
Insolad (vereniging insolventierecht advocaten)

Talen: Nederlands, EngelsDaan Schalken is advocaat bij BG.legal in 's-Hertogenbosch en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.