Remco de Jong

Remco de Jong

BG.legal

's-Hertogenbosch

Over de advocaat

Remco heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit (Rotterdam) en Universiteit van Helsinki (Erasmus uitwisselingsprogramma). Na zijn master ‘Ondernemingsrecht’ in 2013 te hebben afgerond is Remco als advocaat gestart bij een groot internationaal advocatenkantoor. Daar heeft hij zich verder gespecialiseerd op het gebied van ondernemings- en insolventierecht. Sinds april 2022 is Remco als advocaat en curator werkzaam bij BG.legal.

Remco helpt ondernemers bij de bescherming van hun business en persoonlijke belangen tegen (externe) risico’s. Hij fungeert in dat kader graag als klankbord voor de directie en aandeelhouders. Remco adviseert onder andere over de inrichting van de vennootschapsstructuur en begeleidt ondernemers bij het opstellen en beoordelen van hun commerciële contracten. Remco is daarnaast onderdeel van het M&A-team van BG.legal en begeleidt ondernemers in overnametrajecten.

Remco is ook curator in faillissementen. Hierdoor weet Remco als geen ander wat de gevolgen van insolventie zijn en hoe risico’s voor betrokkenen zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Remco adviseert echter niet alleen over de risico’s in en voorafgaand aan (potentiële) faillissementssituaties, maar ook over de (potentiële) kansen die zich in dergelijke trajecten nu juist kunnen voordoen!Remco de Jong is advocaat bij BG.legal in 's-Hertogenbosch en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 175 advocaten en meer dan 92 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.