mr. Thijs Kapinga

mr. Thijs Kapinga

BRK Advocaten

Zaandam

Over de advocaat

Thijs Kapinga heeft strafrecht en burgerlijk recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2006 is hij werkzaam in het strafrecht. Na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest bij het Openbaar Ministerie en de Rechtbank is hij in 2010 beëdigd als advocaat. Sindsdien houdt hij zich uitsluitend bezig met strafzaken (waaronder zeden-, drugs-, gewelds- en moordzaken).

Hij heeft een commune strafpraktijk waarin het individu voor hem centraal staat. Iedere verdachte en iedere zaak verdient een eigen aanpak. Belangrijk daarbij is dat de cliënt weet waar hij aan toe is, geen mooie verhalen, maar duidelijkheid.

Strafzaken hebben grote invloed op iemands leven. De gevolgen overzien, hierop inspelen en een goede uitgangspositie creëren voor het voeren van een goede verdediging is erg belangrijk voor hem.

Hij wordt door zijn cliënten erg gewaardeerd om zijn bereikbaarheid. Vragen verdienen een antwoord en problemen zijn er om opgelost te worden. Cliënten krijgen daarom altijd zijn mobiele nummer zodat ze hem direct kunnen bereiken, ook buiten kantooruren.

Thijs staat vaak minderjarigen bij die worden verdacht van een strafbaar feit. Minderjarigen en hun ouders worden ook door hem bijgestaan in zaken die zien op een (gesloten) uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling.

Hij heeft de specialisatieopleiding Jeugdrecht aan het Willem Pompe Instituut gevolgd en is lid van de Vereniging Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (www.jraa.nl).mr. Thijs Kapinga is advocaat bij BRK Advocaten in Zaandam en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.