mr. Manon van Meurs

mr. Manon van Meurs

Cleerdin & Hamer Advocaten

Amsterdam

Over de advocaat

“Ik ben geen therapeut, maar iemand die problemen aanpakt en voor u oplost!”

Bij Cleerdin en Hamer advocaten ben ik werkzaam op de sectie personen- en familierecht. U kunt bij mij terecht voor advies in complexe echtscheidingszaken. Ik heb ervaring met verdeling van de gemeenschap, perikelen rondom de woning, alimentatie en kinderen. Daarnaast ben ik mediator en lid van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS)

Tevens heb ik mij verder gespecialiseerd in echtscheidingen waarbij een eigen bedrijf betrokken is. Knelpunten zijn de waardering van de onderneming in een BV, jaarstukken als basis voor alimentatie en echtgenoten die op de loonlijst staan. Dat alles vergt een heel eigen invalshoek.

In mijn werk zeg ik u waar het op staat. Een echtscheiding levert altijd pijn en onzekerheid op. Daar houd  ik beslist rekening mee, maar juist dan is het goed om een advocaat te hebben die duidelijkheid schept. Ik ben geen therapeut, maar ik ben wel iemand die problemen aanpakt en oplost.

Daarbij werk ik praktisch en doelgericht. In een eerste gesprek geef ik u aan wat er wel kan, wat niet, en waar de speling te vinden is. Ook maak ik inzichtelijk waar u aan toe bent en welke keuzes er te maken zijn. Als de kaders duidelijk zijn, kunnen realistische doelen worden gesteld. In overleg wordt een plan van aanpak gemaakt en – met hart voor de zaak – uitgevoerd.

Indien u kiest voor mediation kan ik u in dit proces begeleiden. Ik zal u daarbij informeren over de zaken waar u afspraken over moet maken. Ook bij een mediation bent u bij mij in goede handen.

Sinds 2006 ben ik werkzaam in de familierechtpraktijk. Na ook ervaring opgedaan te hebben in het civiele recht en het strafrecht, heb ik mij verder toegespitst op het familierecht.

Naast mijn familiepraktijk ben ik ook gespecialiseerd in de BOPZ praktijk. Daarbij sta ik mensen bij die gedwongen worden opgenomen in een kliniek. Hierbij vind ik het belangrijk om juist te luisteren naar u en te zorgen dat u gehoord wordt. Ook in klachtprocedures tegen de instelling kan ik u bijstaan.

 mr. Manon van Meurs is advocaat bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Amsterdam en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 181 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 181 advocaten en meer dan 61 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.