mr. Glenda Raap

mr. Glenda Raap

Cleerdin & Hamer Advocaten

Amsterdam

Over de advocaat

Glenda Raap is advocaat sinds 2004 en sinds 1 januari 2016 partner bij Cleerdin & Hamer advocaten. Zij staat aan de basis van de sectie personen- en familierecht van Cleerdin & Hamer Advocaten.

Glenda is al vele jaren werkzaam binnen het personen en familierecht en heeft ruime ervaring met allerlei zaken binnen dit rechtsgebied. De laatste jaren houdt zij zich voornamelijk bezig met echtscheidingszaken – waaronder ook mediation – en ingewikkelde en omvangrijke alimentatie- en omgangszaken. Zij is erkend mediator en gespecialiseerd familierechtadvocaat en lid van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS), de Mediation Federatie Nederland (MfN) en de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR).

Als advocaat en mediator in het familierecht staat Glenda mensen bij in ongewone, emotionele situaties. De rechtsbijstand die verleend wordt moet dan maatwerk zijn, passend bij de cliënt en de situatie. Iedere cliënt en iedere zaak is immers anders en vereist een andere aanpak. Bij de begeleiding van haar cliënten is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen het emotionele en zakelijke aspect van een zaak. Dit is extra belangrijk als er kinderen bij betrokken zijn.

Zowel privé als zakelijk is het gunstig als partijen spoedig verder kunnen en niet geconfronteerd worden met jarenlange procedures. Vanaf het eerste gesprek probeert Glenda te achterhalen of het mogelijk is om in overleg en zonder procedures tot oplossingen te komen. Procedures worden bijna altijd als zeer vervelend en belastend ervaren. Om die reden zal Glenda zich ook inspannen om procedures daar waar mogelijk te voorkomen en een ‘vechtscheiding’ te voorkomen. De meest werkbare afspraken worden over het algemeen gemaakt in overleg met de ex-partner en diens advocaat. Cliënten weten immers meestal wat voor hen in de praktijk de beste oplossing is.

Voor bijna elke ruzie of conflict bestaat een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Vaak is een conflict echter zo hoog opgelopen dat partijen die niet meer kunnen of willen zien. Glenda kan daar in een mediation verandering in brengen. Ze brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de gesprekken, bewaakt het proces en helpt partijen bij het vinden van een oplossing. Rationeel gezien, zou iedereen die gaat scheiden voor mediation moeten kiezen. Beide partijen willen immers het liefst snel een oplossing. Ze willen door met hun leven. Ouders weten dat ze via de kinderen ook na de scheiding tot op zekere hoogte met elkaar verbonden blijven. Daarom is mediation de logische keuze.

Helaas draait het in het familierecht lang niet altijd om wat verstandig is. Daarvoor zijn de belangen te groot en lopen de emoties te hoog op. Ook in de zaken waarbij mediation niet mogelijk is, kan Glenda uw belangen op deskundige wijze behartigen. Zij kijkt altijd naar de belangen en wensen van de cliënt en maakt in overleg met de cliënt een plan van aanpak.mr. Glenda Raap is advocaat bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Amsterdam en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.