mr. Patrick van der Meij

mr. Patrick van der Meij

Cleerdin & Hamer Advocaten

Amsterdam

Over de advocaat

Patrick van der Meij werkt sinds 1 augustus 2010 bij Cleerdin & Hamer Advocaten te Amsterdam. Hij heeft zich volledig toegelegd op het strafrecht en de verdediging van cliënten in strafzaken. Deze specialisatie is gezien zijn achtergrond niet vreemd: na zijn studie strafrecht aan de Universiteit van Leiden is hij in dienst getreden van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie bij diezelfde universiteit.

In februari 2010 is hij daar gepromoveerd op een omvangrijk onderzoek naar de verhouding tussen de procesdeelnemers in het strafrechtelijk vooronderzoek en de plaats die de advocaat met zijn cliënt inneemt in die procesfase.

mr. Van der Meij is gefascineerd door het strafrecht, het rechtsgebied dat bij uitstek draait om de rechtsbescherming van de individuele burger. Er is hem zeer veel aan gelegen zo goed mogelijk voor zijn cliënten op te komen, omdat die in het strafproces vaak alleen maar op hun advocaat kunnen terugvallen. Mr. Van der Meij combineert bij de verdediging van zijn cliënten een gedreven en actieve proceshouding met zeer gedegen dossieronderzoek. Zijn uitstekende kennis van het strafrecht en zijn ervaring in de praktijk worden volledig aangewend in het belang van de verdediging.

Naast zijn werk als strafrechtadvocaat is mr. Van der Meij verbonden als gastonderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij heeft diverse boeken en artikelen in tijdschriften op zijn naam staan en is bovendien vanaf 2003 redactiesecretaris van Tekst & Commentaar Strafrecht en Strafvordering, twee voor de praktijk toonaangevende wettenedities op het gebied van strafrechtelijke regelgeving. Hij heeft zeer veel ervaring in onderwijs en geeft geregeld cursussen en lezingen.mr. Patrick van der Meij is advocaat bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Amsterdam en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.