mr. René Luinstra

mr. René Luinstra

De Haan Advocaten

groningen

Over de advocaat

Na voltooiing van zijn studie in 1994 aan de katholieke Universiteit Nijmegen is René twee jaar werkzaam geweest bij de Rechtbank te Dordrecht. In 1996 heeft René de overstap gemaakt naar de advocatuur en is sindsdien aan ons kantoor verbonden. Hij is partner sinds 2004.

René is gespecialiseerd in het Insolventierecht. Hij adviseert ondernemingen die, in financieel opzicht, in zwaar weer verkeren dan wel te maken krijgen met partijen die in financiële nood verkeren.

Daarnaast wordt hij met enige regelmaat door de Rechtbank benoemd tot curator/bewindvoerder in faillissementen/surseances. Voorts heeft René affiniteiten met de rechtsgebieden Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht.

René is een advocaat die een goed juridisch analytisch vermogen heeft en vervolgens de zaak graag pragmatisch en daadkrachtig aanpakt en vervolgens oplost. Daarnaast is René een man die de sociale aspecten van een zaak absoluut onderkent en ook graag op een betrokken en gelijkwaardige manier met zijn cliënten omgaat. René is een advocaat die zijn visie en betrokkenheid bij kantoor graag laat zien op commerciële evenementen en netwerken.

In 2010 heeft René de Grotius specialisatie opleiding Insolventierecht afgerond en is sindsdien lid van INSOLAD, de vereniging van gespecialiseerde Insolventierecht advocaten.

René is naast zijn praktijk actief als:

 • voorzitter van de Ondernemingsvereniging Oost Groningen
 • bestuurslid van de Klinkast te Winschoten.

René maakt deel uit van de secties “Insolventierecht” en “Ondernemingsrecht” van De Haan Advocaten & Notarissen.mr. René Luinstra is advocaat bij De Haan Advocaten in Groningen.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met ruim 200 advocaten en meer dan 60 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.