mr. Matthijs Sturms

mr. Matthijs Sturms

De Haan Advocaten

leeuwarden

Over de advocaat

Matthijs Sturms heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na een kort dienstverband bij deze universiteit is hij in januari 1997 in dienst getreden bij onze Leeuwarder vestiging. In de loop der tijd is Matthijs zich gaan toeleggen op het Ondernemings- en Insolventierecht.

 

In 2001 heeft Matthijs de postdoctorale curatorenopleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond en in 2010 de Grotius Specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht. Zijn praktijk bestaat deels uit een proces- en een adviespraktijk en deels uit het optreden als faillissementscurator of bewindvoerder in surseances van betalingen.

Juist deze combinatie maakt dat hij goed weet  hoe vanuit diverse perspectieven naar juridische problemen op deze rechtsgebieden wordt gekeken. Matthijs vindt het belangrijk om naast zijn reguliere werk als advocaat en curator actief te zijn.

Matthijs is lid van de:

 • Beroepscommissie Stadionverboden SC Cambuur Leeuwarden (Voorzitter)
 • Boerderijenstichting Fryslân (Secretaris)
 • Groote Sociëtiet Leeuwarden (Bestuurslid)
 • Rotary Leeuwarden-Zuid (Secretaris)
 • Faillissementscommissie van de Orde van Advocaten te Leeuwarden
 • Stichting Irba (Bestuurslid)
 • Vereniging voor Distributie, Franchise- en Agentuurrecht
 • VNO-NCW Noord

Matthijs geeft verder graag cursussen. Hij maakt deel uit van de sectie “Ondernemingsrecht” van De Haan Advocaten & Notarissen.mr. Matthijs Sturms is advocaat bij De Haan Advocaten in Leeuwarden.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met ruim 200 advocaten en meer dan 60 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.