mr. Harm-Jan Meijer

mr. Harm-Jan Meijer

De Haan Advocaten

groningen

Over de advocaat

Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit te Groningen is Harm-Jan in 1989 beëdigd als advocaat te Lelystad. Gedurende acht jaren is hij daar –  en later te Almere – werkzaam geweest bij een middelgroot kantoor, waarna hij in 1998 de overstap heeft gemaakt naar De Haan Advocaten & Notarissen. Sinds 2001 is Harm-Jan als partner aan het kantoor verbonden.

Harm-Jan is werkzaam in de ondernemingsrecht- en insolventiepraktijk. Op pragmatische wijze staat hij ondernemers met raad en daad ter zijde met een accent op samenwerkingsvormen, ondernemingsstructuren, corporate governance, herstructurering en overnametrajecten. Daarnaast wordt Harm-Jan regelmatig aangesteld als curator in middelgrote en grote faillissementen.

Harm-Jan is voorzitter van de sectie Ondernemingsrecht en lid van de sectie Insolventierecht.

Harm-Jan is lid van INSOLAD (vereniging van Insolventie Advocaten) en heeft de specialisatieopleidingen Insolventierecht INSOLAD/Grotius en Financiële Economie voor Curatoren INSOLAD/Erasmus met goed gevolg afgerond.

Harm-Jan bekleedt naast zijn werk diverse neven- en bestuursfuncties, waaronder:

 • (Plv) Lid van de Raad van Discipline (Hofressort Leeuwarden)
 • Voorzitter Stichting Hanze Basketbal
 • Secretaris Stichting Noordelijk Pinksterkamp

In zijn vrije tijd is Harm-Jan een hartstochtelijk fietser.mr. Harm-Jan Meijer is advocaat bij De Haan Advocaten in Groningen.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met ruim 200 advocaten en meer dan 60 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.