mr. Pieter Huitema

mr. Pieter Huitema

De Haan Advocaten

Over de advocaat

Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen is Pieter Huitema in 2002 beëdigd als advocaat in Arnhem. Van 2002 tot en met 2005 heeft hij als advocaat in de sectie vastgoed en overheid gewerkt bij het advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Vanaf medio 2005 is Pieter werkzaam bij De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen.

Pieter Huitema is gespecialiseerd in het huur- en vastgoedrecht, projectontwikkeling en onteigening. Daarnaast heeft Pieter een brede civiele praktijk waarbij hij zich bezighoudt met het contractenrecht en algemene civiele vraagstukken. Tot zijn klantenkring behoren onder andere woningbouwcoöperaties, vastgoedbeleggers, aannemers, makelaarskantoren en verschillende andere bedrijven.

Pieter is coördinator voor de RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers in Nederland, omdat De Haan Advocaten & Notarissen Top-adviseur is van de RECRON. Pieter treedt veel op voor bungalowparken, campings, recreatieparken en allerlei andere recreatieondernemingen verbonden aan de RECRON.

Als advocaat geeft Pieter in beginsel de voorkeur aan een praktische en oplossingsgerichte insteek, maar hij schuwt niet om daar waar nodig de zaak tot op de bodem uit te procederen.

Pieter heeft de Grotius-opleiding vastgoed afgerond en is tevens lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Ook heeft Pieter gepubliceerd in het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte.

Daarnaast is hij medeoprichter en lid van:

 • Jong Onroerend Goed Groningen (JOG)
 • Vereniging voor Jonge Onroerend Goed Juristen.

Pieter maakt deel uit van de sectie vastgoed van De Haan Advocaten & Notarissen.

mr. Pieter Huitema is advocaat bij De Haan Advocaten.

Uurtarieven Omnius advocaten

Deelnemende advocaten bij Omnius werken met 4 vaste uurtarieven. Afhankelijk van de ervaring en specialisaties van de advocaat.
€ 120, 00
Junior advocaat
€ 170, 00
Medior advocaat
€ 220, 00
Senior advocaat
€ 280, 00
Specialist
Afhankelijk van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt, wordt bekeken welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief geldt. Neem contact op met de intakebalie om te weten welk type advocaat het beste past bij uw situatie.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1532 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.