mr. Selma Koolmees

mr. Selma Koolmees

De Haan Advocaten

Over de advocaat

Selma is na haar studie privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen begin 2004 beëdigd als advocaat te Leeuwarden. In april 2014 heeft Selma de overstap gemaakt naar De Haan Advocaten & Notarissen te Groningen.

Al tijdens haar studie sprong het personen- en familierecht er voor Selma uit, zo schreef zij haar afstudeerscriptie over het echtscheidingsconvenant. De combinatie van het menselijke aspect en juridische vraagstukken spreekt Selma in het personen- en familierecht aan. Selma heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Selma heeft zowel de Juridische Specialisatieopleiding als de opleiding tot gespecialiseerd (echtscheidings)bemiddelaar/mediator van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) met goed gevolg afgerond.

De werkwijze van Selma kenmerkt zich door het uitgangspunt “hard op de inhoud, zacht op de persoon”. Als mediator probeert Selma tezamen met partijen in onderling overleg tot goede afspraken te komen. Deze insteek kiest Selma in beginsel ook als zij “eenzijdig” voor een cliënt optreedt. Naar haar mening genieten afspraken die in onderling overleg zijn gemaakt de voorkeur boven een uitspraak van de rechter. Mocht echter blijken dat partijen niet in onderling overleg en met behulp van de wederzijdse advocaten tot afspraken kunnen komen, dan heeft Selma geen moeite met het aanhangig maken van een procedure en het op die manier voorleggen van een kwestie aan de rechter.

Selma houdt zich bezig met echtscheidingen en de gevolgen daarvan, alimentatiezaken, adoptie alsmede met kwesties met betrekking tot gezag, erkenning en omgang.

Selma is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators en maakt onderdeel uit van de sectie “Personen- en Familierecht” van De Haan Advocaten & Notarissen.

mr. Selma Koolmees is advocaat bij De Haan Advocaten.

Uurtarieven Omnius advocaten

Deelnemende advocaten bij Omnius werken met 4 vaste uurtarieven. Afhankelijk van de ervaring en specialisaties van de advocaat.
€ 120, 00
Junior advocaat
€ 170, 00
Medior advocaat
€ 220, 00
Senior advocaat
€ 280, 00
Specialist
Afhankelijk van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt, wordt bekeken welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief geldt. Neem contact op met de intakebalie om te weten welk type advocaat het beste past bij uw situatie.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1532 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.