mr. Maartje Schaap

mr. Maartje Schaap

De Haan strafrechtadvocaten

Over de advocaat

Maartje is advocaat sinds 2005. Zij studeerde rechten in Groningen en is afgestudeerd in zowel strafrecht als privaatrecht. Als afgestudeerd “Togamaster student” heeft zij ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie.

Zij heeft zich gespecialiseerd in het Strafrecht, daar ligt haar hart. Sinds 2010 is  zij is werkzaam bij De Haan Advocaten & Notarissen in strafrechtpraktijk. Zij staat op verschillende gebieden van het strafrecht cliënten bij, zoals o.a. geweldsdelicten (mishandeling/moord/doodslag), opiumdelicten (hennep), vermogensdelicten (diefstal).

Daarnaast is Maartje werkzaam op het gebied van het Jeugdrecht en staat zij minderjarige verdachten bij wanneer ze voor de kinderrechter dienen te verschijnen.

Ook in CBR zaken (ongeldig verklaring rijbewijs) of procedures waarbij een tijdelijk huisverbod (huiselijk geweld)  is opgelegd staat zij cliënten bij.

De meest recente spraakmakende strafzaken waarbij Maartje optrad waren de  dodelijke mishandeling in Poelestraat  (2009), de zogeheten Bina-bar moord  (2009) en de Kabouterzaak – Kwikstaart onderzoek (2011).

Maartje doceert strafrecht aan de Hanzehogeschool Groningen en aan de beroepsopleiding van de advocatuur. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor RUG studenten.

Maartje is lid van de:

 • Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten
 • Maartje is zakelijk actief op Twitter mrmaartje

Maartje maakt deel uit van de sectie “Strafrecht” van De Haan Advocaten & Notarissen.

mr. Maartje Schaap is advocaat bij De Haan strafrechtadvocaten.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1532 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.