Mr. Sebastiaan van den Brink

Mr. Sebastiaan van den Brink

Hendrikx Advocaten

Mijdrecht

Over de advocaat

Tijdens het volgen van de masters privaatrecht en arbeidsrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, is bij mij de wens ontstaan om in de advocatuur in de slag te gaan.

Na eerst een jaar als student-assistent op de universiteit werkzaam te zijn geweest, ben ik vervolgens als vrijwilliger bij de rechtswinkel aangesloten. Hier heb ik gedurende bijna drie jaar rechtzoekenden van juridische adviezen voorzien op alle uiteenlopende rechtsgebieden. Ook heb ik vanuit de rechtswinkel mijn eerste stappen in de rechtszaal gezet, door een werknemer bij te staan in een loonvorderingsprocedure bij de kantonrechter.

In de eindfase van mijn studie heb ik stage gelopen op twee advocatenkantoren in Amsterdam. Naast het opdoen van praktijkervaring vond ik hier de bevestiging advocaat te willen worden. Inmiddels ben ik sinds augustus 2018 bij Hendrikx Advocaten als advocaat werkzaam.

Werkzaamheden en specialisaties

Binnen de advocatuur focus ik mij met name op het arbeids-, huur-, privacy- en contractenrecht. In mijn praktijk sta ik verschillende soorten cliënten bij, wat mijn werk zowel afwisselend als uitdagend maakt. Mooi vind ik dat ik voor iedere cliënt op een andere manier van betekenis kan zijn. Op het gebied van het arbeidsrecht kunnen zowel werknemers als werkgevers bij mij terecht, bijvoorbeeld wanneer een conflict op de werkvloer is ontstaan. Hierbij kan ik adviezen aanreiken om zo snel mogelijk tot de beste oplossing te komen. Ook bij huurrechtelijke problemen sta ik huurders en verhuurders bij, bijvoorbeeld wanneer zij te maken hebben met overlastklachten. Voor huurders geldt dat zij er last van kunnen ondervinden wanneer de verhuurder hier niets tegen onderneemt. Maar ook verhuurders zelf kunnen grote hinder ervaren van hun huurder, bijvoorbeeld wanneer deze vernielingen in het gehuurde aanbrengt of zijn woning in strijd met de huurovereenkomst onderverhuurt. Naast conflictsituaties kan ik u van adviezen voorzien met betrekking tot alle uiteenlopende contractenrechtelijke vraagstukken. Zo heb ik een ruime ervaring met het adviseren van buitenlandse ondernemingen over arbeidsovereenkomsten voor werknemers die in Nederland werkzaam zijn.

Beoordeling van cliënte

Cliënten waarderen mijn oplossingsgerichte aanpak. Ik ga tot het uiterste om voor mijn cliënt het optimale resultaat te behalen binnen de soms beperkte mogelijkheden die het recht kent. Mr. Sebastiaan van den Brink is advocaat bij Hendrikx Advocaten in MijdrechtMr. Sebastiaan van den Brink is advocaat bij Hendrikx Advocaten in Mijdrecht en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.