mr. Bernice Nonnekes

mr. Bernice Nonnekes

Hendrikx Advocaten

Mijdrecht

Over de advocaat

Bernice is bereikbaar via het nummer (0297 – 303 000). Sinds begin 2011 is Bernice werkzaam bij (de rechtsvoorganger van) Hendrikx Advocaten. Een jaar later als advocaat en sinds 2017 maakt ze naast Rob Hendrikx deel uit van de directie van Hendrikx Advocaten. Bernice Nonnekes is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

 • Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten
 • Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVOR)
 • Vereniging van Advocaten en Rechtsbijstandsverleners in het Onderwijs (VARO)

Werkzaamheden en specialisaties

Cliënten kunnen bij mij terecht met kwesties op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht, onderwijsrecht en contractenrecht, waarbij ik een meedenkende en informele aanpak hanteer. Tot mijn vaste klantenkring behoren MKB-ondernemingen en onderwijsinstellingen. Schoolbesturen bied ik bijstand op het gebied van personeel, fusies, medezeggenschapsrechten, aansprakelijkheid, klachten en privacy. Voor MKB-ondernemingen vorm ik vaak het aanspreekpunt om te sparren over situaties waar zij in de praktijk tegenaan lopen.
Mijn grootste passie vormt het arbeidsrecht. Het zwaartepunt in mijn praktijk ligt bij het oplossen van geschillen met werknemers, verzuim door ziekte, re-integratie en het opstellen van gedragscodes, arbeidsovereenkomsten en bedingen. Specifieke kennis en ervaring heb ik op het gebied van ontslagrecht. Hierbij streef ik ernaar om tot de meest efficiënte en gewenste oplossing te komen, die meestal uitmondt in een vaststellingsovereenkomst op maat. Dit is vaak mogelijk als er een goed opgebouwd dossier is. Hierover adviseer ik werkgevers en geef ik workshops. Daarnaast procedeer ik veelvuldig over ontslagkwesties, billijke vergoedingen en door het UWV aan werkgevers opgelegde loonsancties.
Ook sta ik vaak en met veel genoegen werknemers en ambtenaren bij in verschillende kwesties.

Samenwerking

Samen met de cliënt ga ik op zoek naar de snelste, goedkoopste en meest gewenste oplossing. Naast het voorzien van de cliënt van advies, geef ik regelmatig presentaties en trainingen aan werkgevers, bijvoorbeeld over het correct opbouwen van een personeelsdossier. Als het voor mijn cliënten op een procedure aankomt, dan stippel ik mijn route uit met maar één doel: winnen. Hiervoor is kennis van ieder detail van de zaak en grote betrokkenheid nodig. Alleen dan kun je de wederpartij net even sneller of slimmer af zijn.

Beoordeling van cliënten

Cliënten noemen mij zorgvuldig, juridisch inhoudelijk en analytisch sterk en vinden mijn communicatiestijl klantgericht en helder. Cliënten waarderen mijn informele en meedenkende werkwijze.mr. Bernice Nonnekes is advocaat bij Hendrikx Advocaten in Mijdrecht en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.