mr. Michelle Roobeek

mr. Michelle Roobeek

Hendrikx Advocaten

Mijdrecht

Over de advocaat

Michelle is bereikbaar via ons nummer (0297 – 303 000). Ze is sinds 2013 werkzaam bij Hendrikx Advocaten en sinds 2014 als advocaat. Haar studie Rechtsgeleerdheid heeft ze zowel aan de Universiteit van Amsterdam als de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd, waarna ze privaatrechtelijk is afgestudeerd en zich binnen haar master met name heeft gericht op het personen- en familierecht. Ze is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

 • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR);
 • Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFas).

Werkzaamheden en specialisaties

Iedereen die te maken krijgt met het personen-, familie- en erfrecht kan bij mij terecht voor advies en ondersteuning. Daarnaast treed ik op als scheidingsmediator, wat inhoudt dat ik mensen begeleid die in onderling overleg de gevolgen van hun (echt)scheiding willen regelen. In familierechtelijke vraagstukken kan ik tevens optreden als bijzondere curator. Een bijzondere curator is er speciaal voor de rechtsbescherming van minderjarige kinderen en kan door de rechtbank worden benoemd. Dit kan voorkomen in situaties waarin sprake is van een dusdanig conflict (over de verzorging, opvoeding en/of vermogen van het kind), waarbij de belangen van het minderjarige kind en de belangen van de ouders(s) of voogd tegenstrijdig zijn.

Een bijzonder zwaartepunt in mijn praktijk ligt bij geschillen over afstamming, alimentatie en verdeling van vermogen bij zowel echtscheidingen als nalatenschappen. Bij veel van de (echt)scheidingen die ik behandel zijn ondernemingen betrokken.

Beoordeling van cliënten

Eigenschappen die cliënten mij toekennen zijn toegankelijkheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid. Mijn werkwijze is dat ik op een empathische en informele manier met mijn cliënten omga, waarbij ik probeer samen met hen zo doelgericht mogelijk tot een oplossing te komen. Indien onderling overleg niet tot een oplossing leidt, zal ik geen gerechtelijke procedure uit de weg gaan en zal ik mijn cliënten begeleiden en bijstaan.mr. Michelle Roobeek is advocaat bij Hendrikx Advocaten in Mijdrecht en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 181 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 181 advocaten en meer dan 61 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.