mr. Patricia Speijer

mr. Patricia Speijer

Hendrikx Advocaten

Mijdrecht

Over de advocaat

Patricia is bereikbaar via het kantoornummer (0297 – 303 000). Ze studeerde af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam met als master Privaatrecht, waarbinnen haar interesse voor het personen- en familierecht groeide. Tijdens haar studie is zij begonnen als juridisch adviseur bij de Rechtswinkel te Mijdrecht. Voordat Patricia bij Hendrikx Advocaten begon, heeft zij stages gelopen bij enkele gerenommeerde kantoren in Amsterdam.

Werkzaamheden en specialisaties

Door de jaren heen heb ik mijn specialisme opgebouwd binnen het gebied van het personen- en familierecht. Binnen dit rechtsgebied, evenals bij het erfrecht, spelen emoties vaak een grote rol. En dat is heel begrijpelijk. Het gaat immers om kwesties die u direct raken en ingrijpend voor u kunnen zijn. Ik kan u onder meer bijstaan (met of zonder procedure bij de rechter) bij de volgende onderwerpen:

 • (Echt)scheidingsprocedures/ geregistreerd partnerschap
 • Echtscheidingsconvenant
 • Alimentatiekwesties (denk hierbij aan alimentatie(her)berekeningen of de wijziging van de kinder- en partneralimentatie)
 • Omgangs- en zorgregeling (denk aan het opstellen van een ouderschapsplan)
 • Ouderlijk gezag (eenhoofdig gezag, gezamenlijk ouderlijk gezag)
 • Vaststelling van het ouderschap of erkenning van een kind
 • Afwikkeling koop- of huurwoning, waaronder ook vervangende toestemming tot verkoop van de woning zonder medewerking van de ex-partner
 • Verdeling van de (huwelijksgoederen)gemeenschap, zoals verdeling van de gezamenlijke woning, pensioen en inboedel
 • Voor- en achternaamswijziging.
 • Erfrecht, zoals kwesties rondom de erfenis.

Ook kan ik u advies verlenen omtrent deze onderwerpen indien een gerechtelijke procedure niet aan de orde is.

Samenwerking

Na eerst werkzaam te zijn geweest binnen de algemene praktijk, heb ik bewust gekozen voor het personen- en familierecht. Hierdoor kan ik mijn kwaliteiten als familierechtadvocaat volledig inzetten. Het familierecht trok mij direct aan door het persoonlijke contact met cliënten.

Beoordeling van cliënten

Cliënten noemen mij zorgvuldig en betrouwbaar en zijn van mening dat ik emoties goed kan omzetten naar zakelijke en juridische taal. Daarbij stel ik altijd het belang van de cliënt voorop, waardoor uw zaak bij mij in goede handen is.mr. Patricia Speijer is advocaat bij Hendrikx Advocaten in Mijdrecht.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.