mr. Marije Dekker

mr. Marije Dekker

Abma Schreurs Advocaten

Over de advocaat

Marije is een ervaren, nuchtere advocaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Zij treedt bij voorkeur op voor ondernemers die dicht bij hun onderneming staan en ook na aanzienlijke groei nog altijd sterk betrokken zijn bij de bedrijfsvoering.

Haar kwaliteit is met name gelegen in het adequaat voorkomen, danwel oplossen van zakelijke conflicten. Ze procedeert voor haar klanten over uiteenlopende onderwerpen zoals nakoming van een samenwerkingsovereenkomst of ontbinding van een koopovereenkomst. Met haar ruime proceservaring weet Marije op een zorgvuldige wijze in te schatten of een procedure op zijn plaats is en hoe deze moet worden ingestoken om tot het optimale resultaat te komen.
Naast het onderhandelen en procederen bij conflicten, is Marije ook gespecialiseerd in het opstellen van contracten en algemene voorwaarden. Door de contracten naadloos te laten aansluiten bij de onderneming kunnen weer tal van procedures worden voorkomen.

Daarnaast is Marije actief binnen het erfrecht. Uitleg over testamenten, advies over legaten, maar ook het bijstaan van erfgenamen tijdens een vereffening behoort tot haar werkzaamheden. Ook wordt Marije door de Rechtbank benoemd tot vereffenaar in nalatenschappen.

Kenmerkend voor Marije: betrokken, analytisch en altijd op zoek naar ‘de’ oplossing.

Lidmaatschappen:

 • Rotary (voorzitter in 2012-2013)
 • PRO: (bestuurslid)

Specialisatie:

 • Grotius Nationaal en Internationaal Contracteren met goed gevolg afgelegd (2011)
 • Leergang Erfrecht (AvdR) met goed gevolg afgelegd (2015)

mr. Marije Dekker is advocaat bij Abma Schreurs Advocaten.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.