mr. Lisette Griffioen-Wennekers

mr. Lisette Griffioen-Wennekers

In ‘t Veen Advocaten

Alphen aan den Rijn

Over de advocaat

Mw. mr. L.C. (Lisette) Griffioen-Wennekers (1969) studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar zij civielrechtelijk afstudeerde, met specialisaties personen- en familierecht en erfrecht.

Mw. mr. L.C. (Lisette) Griffioen-Wennekers (1969) studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar zij civielrechtelijk afstudeerde, met specialisaties personen- en familierecht en erfrecht. Zij werkte eerst gedurende jaren als jurist en is in januari 2005 beëdigd als advocaat. Sinds maart 2009 is zij advocaat bij In ‘t Veen Advocaten.
Griffioen-Wennekers is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en erfrecht. Meer in het bijzonder behandelt zij kwesties rondom (complexe) echtscheidingen waaronder boedelscheidingen, huwelijkse voorwaarden, verrekenbeding, gezag, ouderschapsplan, alimentatie, adoptie, vervangende toestemming tot erkenning alsmede het erfrecht.

Zaken die zij begeleidde, worden met regelmaat gepubliceerd in de jurisprudentie.

Griffioen-Wennekers is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, de vFAS. Daarnaast is zij gecertificeerd MfN-mediator (voorheen NMI). Zij doet mediations voor particulieren en de rechtbank. Mediations vormen een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Griffioen-Wennekers.

In echtscheidingssituaties of geschillen rondom de verbreking van de samenleving en de kinderen is het van wezenlijk belang dat partijen met elkaar in onderling overleg proberen de gevolgen daarvan met elkaar te regelen. Op die wijze kunnen zij een gerechtelijke procedure voorkomen. Als vFAS-lid en gecertificeerd mediator is Griffioen-Wennekers zeer goed in staat partijen te begeleiden naar een oplossing voor hun geschil. De gemaakte afspraken legt zij vast in een waterdicht convenant zodat het echtscheidingsverzoek op gemeenschappelijk verzoek bij de rechtbank kan worden ingediend.

Griffioen-Wennekers heeft ook de specialisatieopleiding erfrecht bij de vFAS afgerond. Als erfrechtspecialist kan zij u begeleiden bij procedures voor de rechtbank. Ook kan zij als mediator optreden in erfrechtelijke kwesties en partijen naar een oplossing begeleiden. Met name het persoonlijke aspect van zowel het familierecht als het erfrecht is Griffioen-Wennekers op het lijf geschreven.mr. Lisette Griffioen-Wennekers is advocaat bij In ‘t Veen Advocaten in Alphen aan den Rijn.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.