mr. Wilma Kempe

mr. Wilma Kempe

In ‘t Veen Advocaten

Alphen aan den Rijn

Over de advocaat

Mw. mr. M.W. (Wilma) Kempe (1958) studeerde privaatrecht aan de Universiteit van Utrecht. Zij werd in 1990 beëdigd als advocaat en is sinds 1997 werkzaam bij In ‘t Veen Advocaten. Zij houdt zich bezig met arbeidsrecht, ambtenarenrecht, onderwijsrecht en sociaal zekerheidsrecht.

Zij treedt veel op in zaken op het gebied van ontslag, non-concurrentiebedingen, functiewijziging, disciplinaire maatregelen, schorsing en ontslag van ambtenaren, rechtspositieregelingen onderwijs. Haar cliënten zijn zowel werkgevers (bedrijven, stichtingen, verenigingen) als werknemers en ambtenaren.

Op het grensgebied tussen arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht houdt Kempe zich bezig met re-integratieverplichtingen van werkgever en werknemer, passende arbeid, loonsanctie, WIA, ZW en WW.

Zij adviseert en procedeert op het gebied van onderwijsrecht en richt zich zowel op het primair onderwijs (PO), het voortgezet onderwijs (VO) als het beroepsonderwijs voor volwasseneneducatie (BVE) en het hoger beroepsonderwijs (hbo). Zij staat zowel schoolbesturen bij als leerkrachten/docenten en leerlingen.

Gedurende een periode van 10 jaar was Kempe kantonrechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam en de Rechtbank Midden-Nederland (voorheen Rechtbank Utrecht). Zij behandelde procedures op arbeidsrechtelijk gebied. Kempe is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), een vereniging van specialisten op het gebied van arbeidsrecht.

Voorts is zij lid van de varO (vereniging van advocaten en rechtsbijstandverleners in het Onderwijsrecht) en van de NVOR (vereniging voor onderwijsrecht in theorie en praktijk).

Kempe is sinds 1998 voorzitter van een van de geschillencommissies (Wonen) van de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC). Deze commissie behandelt geschillen tussen consumenten en ondernemers op het gebied van wonen.mr. Wilma Kempe is advocaat bij In ‘t Veen Advocaten in Alphen aan den Rijn.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 167 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 167 advocaten en meer dan 58 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.