mr. Richard van Venetiën

mr. Richard van Venetiën

In ’t Veen Advocaten

Alphen aan den Rijn

Over de advocaat

mr. R. (Richard) van Venetiën (1973) studeerde in 1997 privaat-, staats- en bestuursrechtelijk af aan de Universiteit van Utrecht. Hij werd in 1998 beëdigd als advocaat en werkt sinds 2001 bij In ’t Veen Advocaten. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de Maatschap In ’t Veen Advocaten.

Van Venetiën hield zich in het verleden voornamelijk bezig met de algemene praktijk. Het zwaartepunt van zijn praktijk lag bij het schuldsanerings- (WSNP)/faillissementsrecht. Dit zwaartepunt is inmiddels verschoven naar het peronen- en familierecht, al oefent hij nog steeds het schuldsanerings- (WSNP)/faillissemenstrecht uit. Daarnaast treedt hij nog op voor particulieren en bedrijven voor wat betreft het verbintenissen- en ondernemingsrecht.

Van Venetiën is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, de vFAS. Daarnaast is hij MfN-register mediator waardoor hij mediations verricht in opdracht van zowel particulieren als de rechtbank, voornamelijk op het gebied van het personen- en familierecht.

Als lid van de vFAS heeft hij een zeer uitgebreide kennis van het familierecht. Meer in het bijzonder houdt hij zich bezig met complexe echtscheidingsprocedure waarvan bijvoorbeeld grote financiële belangen en/of ondernemingen deel uitmaken.mr. Richard van Venetiën is advocaat bij In ’t Veen Advocaten in Alphen aan den Rijn en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 324 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.1

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 324 advocaten en meer dan 160 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.