mr. Marcella Verwoerd

mr. Marcella Verwoerd

In ‘t Veen Advocaten

Alphen aan den Rijn

Over de advocaat

Mw. mr. M.D. (Marcella) Verwoerd (1984) rondde in 2007 de studie Rechtsgeleerdheid cum laude af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij werd in 2013 beëdigd als advocaat en is sinds november 2015 advocaat bij In ‘t Veen Advocaten.

Voordat Verwoerd haar intrede deed in de advocatuur, is zij bij het Gerechtshof Den Haag werkzaam geweest als gerechtssecretaris. Zij heeft daar veel ervaring opgedaan in het schrijven en lezen van processtukken en het analyseren van complexe juridische zaken. Ook heeft zij van dichtbij kunnen zien hoe advocaten, rechters-commissarissen en rechters werken en mede op basis daarvan de weloverwogen keuze gemaakt haar carrière in de advocatuur voort te zetten.

Verwoerd adviseert en procedeert in eerste aanleg en in hoger beroep op het gebied van het personen- en familierecht, het strafrecht en het bestuursrecht. Zij staat bedrijven, instellingen en particulieren bij.

Op het gebied van het personen- en familierecht staat zij haar cliënten bij in de meest uiteenlopende zaken. Te denken valt daarbij aan echtscheidings- en omgangszaken, voornaamswijzigingen, zaken betreffende erkenning van kinderen en het ouderlijk gezag, alsook zaken betreffende de vaststelling en wijziging van kinderalimentatie en partneralimentatie. Ook kunt u haar inschakelen voor zaken op het gebied van ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen en zaken betreffende mentorschap, meerderjarigenbewind en curatele.

Op het gebied van het strafrecht behandelt Verwoerd zowel lichte als zware strafzaken. Cliënten kunnen bijvoorbeeld bij haar terecht bij een verdenking van diefstal, mishandeling of drugshandel. Ook bij de zwaardere geweldsdelicten zal Verwoerd u met raad en daad bijstaan. Voorts staat zij haar cliënten bij in gijzelingszaken; zaken waarbij de cliënt de vrijheid wordt ontnomen vanwege bijvoorbeeld het niet voldoen van openstaande boetes.

Ook op het gebied van het bestuursrecht kan Verwoerd u bijstaan. Zij behandelt daarbij onder meer zaken op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht. Indien u bijvoorbeeld bezwaar of beroep wenst in te stellen tegen een intrekking of wijziging van uw uitkering (arbeidsongeschiktheidsuitkering of bijstandsuitkering), kan zij uw zaak direct in behandeling nemen zodat binnen de relatief korte termijnen in het bestuursrecht kan worden gedaan wat nodig is.

Kenmerkend voor Verwoerd is haar betrokken en persoonlijke aanpak waarbij de emoties van de cliënt goed worden aangevoeld en waarbij tegelijkertijd op een effectieve manier juridisch maatwerk wordt geleverd.

Naast haar werk zet Verwoerd zich onder meer in op maatschappelijk gebied. Zij werkt sinds 2012 als vrijwilligster bij de Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o., waar zij rechtzoekenden voorziet van juridisch advies. Daarnaast is zij actief geweest in diverse commissies van De Vereniging de Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden.mr. Marcella Verwoerd is advocaat bij In ‘t Veen Advocaten in Alphen aan den Rijn en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 262 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.1

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 262 advocaten en meer dan 103 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.