mr. Rieks Warendorp Torringa

mr. Rieks Warendorp Torringa

In ’t Veen Advocaten

Alphen aan den Rijn

Over de advocaat

Mr. drs. H. (Rieks) Warendorp Torringa (1979) studeerde eerst Japanse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Na afronding van die studie, begon hij aan de opleiding Rechtsgeleerdheid aan dezelfde universiteit, met als masterspecialisatie het burgerlijk recht.

Tijdens en na zijn studies is Warendorp Torringa onder meer werkzaam geweest als docent bij de universiteit, zowel bij de opleiding Rechtsgeleerdheid als bij de opleiding Japans. Mede hierdoor is Warendorp Torringa vertrouwd met het uitleggen van ingewikkelde dingen in begrijpelijke taal.

Daarnaast is Warendorp Torringa als ondernemer actief geweest. Zo is hij medeoprichter van het Japanse vertaalbureau Moshi Moshi en was hij vennoot van Bazix, een onderneming die Japanse hard- en software lokaliseerde en naar Europa importeerde.

Na zijn beëdiging als advocaat is Warendorp Torringa gaan werken bij De Brauw Blackstone Westbroek, een groot internationaal georiënteerd advocatenkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Begin 2012 is hij overgestapt naar In ’t Veen Advocaten en werkt tegenwoordig op de vestiging te Alphen aan den Rijn.

Warendorp Torringa oefent een brede en gevarieerde praktijk uit, waarbij de focus ligt op alles wat met het burgerlijk recht te maken heeft, zoals contracten, algemene voorwaarden, huur en verhuur, aansprakelijkheid, onroerend goed, ondernemingsrecht, faillissementen, maar ook personen- en familierecht. Daarnaast houdt Warendorp Torringa zich bezig met het intellectueel eigendomsrecht (auteursrecht, merkenrecht), procesrechtelijke onderwerpen en het strafrecht.

Doordat Warendorp Torringa lange tijd als ondernemer actief is geweest, kent en begrijpt hij de denkwijze van ondernemers en kan daardoor snel met hen schakelen. Vanwege zijn expertise op het gebied van Japan en Japans, kunnen cliënten of zaken waarbij dit land een rol speelt, ook bij hem terecht.

Naast zijn werk als advocaat heeft Warendorp Torringa affiniteit met (web)programmeren. Hij is ook degene die de huidige website van In ’t Veen Advocaten heeft geprogrammeerd.mr. Rieks Warendorp Torringa is advocaat bij In ’t Veen Advocaten in Alphen aan den Rijn en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 336 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.4

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 336 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.