mr. Ruud Glas

mr. Ruud Glas

De Haan Advocaten

Over de advocaat

Na zijn studie aan de Open Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen is Ruud Glas in 1993 beëdigd als advocaat te Leeuwarden. Ruud is honkvast: thans is hij ruim 18 jaar aan het kantoor verbonden.

Ruud is gespecialiseerd in het Huur- en Vastgoedrecht, alsmede Contractenrecht. Daarnaast kan elke ondernemer met welk juridischprobleem dan ook bij Ruud terecht. Tot zijn klantenkring behoren onder andere woningbouw-corporaties, vastgoedbeleggers, makelaarskantoren en onderwijsinstellingen.

Als advocaat streeft hij in elke zaak naar een snelle, praktische oplossing waarbij altijd het belang van de klant voorop staat. Wanneer echter een procedure nodig is, dan wordt door Ruud ook direct doorgepakt. Ruud staat bekend als “hard op de zaak, maar vriendelijk op de mens”.

Ruud is naast zijn praktijk ook actief in diverse bestuursfuncties zoals:

 • Lid Rotary Leeuwarden
 • Raad van Commissarissen Caparis NV
 • Voorzitter Commerciële Club Leeuwarden
 • Vice Voorzitter Stichting Gezonde Stad Leeuwarden
 • Bestuurslid Stichting Steunpunt Monumentenzorg
 • Bestuurslid Stichting Behoud Provinciale bibliotheek

Tevens is hij actief lid van de Vereniging van Bouwrechtadvocaten, Vereniging van Huurrechtadvocaten en medewerker van het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte.

Ruud maakt deel uit van de sectie “Vastgoed” van De Haan advocaten & notarissen.

mr. Ruud Glas is advocaat bij De Haan Advocaten.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1532 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.