mr. Evert van der Meer

mr. Evert van der Meer

Maartje Schaap Strafrechtadvocaten

Groningen

Over de advocaat

Mijn naam is Evert van der Meer. Ik ben strafrechtadvocaat bij Maartje Schaap Strafrechtadvocaten.

Na het afronden van mijn studie rechten in Groningen ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als strafrechtadvocaat in Friesland. In die periode heb ik veel ervaring opgedaan in alle facetten van het strafrecht.

Daarbij moet onder meer gedacht worden aan rechtsbijstand in economische en financiële strafzaken. Tot mijn werkterrein behoort ook het bijstaan van verdachten in o.a. ernstige geweldszaken (moord en doodslag), verkeersstrafzaken en zedenzaken. Maar ook cliënten die verdacht worden van andere commune delicten zoals diefstal, verduistering of witwassen kunnen op mijn inzet rekenen.

Daarnaast ben ik specialist op het gebied van de maatregel van TBS. Cliënten aan wie deze is opgelegd adviseer ik gedurende de behandeling en verleen ik rechtsbijstand bij verlengingszittingen in het gehele land. TBS is een maatregel die enorm veel impact heeft op de cliënt en de omgeving. Een goede begeleiding in dit traject is essentieel. Met mijn kennis van zaken sta ik cliënten in dit proces bij. Ik heb een grote TBS praktijk en ben ook lid van de Vereniging voor TBS-Advocaten.

In een strafzaak staat de behandeling op de terechtzitting doorgaans centraal. Om een goede verdediging neer te zetten is een gedegen voorbereiding van essentieel belang waarbij nauwe samenwerking en goed overleg met de cliënt voorop staat. Ik ben kritisch en betrokken en pleit voor de beste verdediging in iedere zaak.mr. Evert van der Meer is advocaat bij Maartje Schaap Strafrechtadvocaten in Groningen en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 330 advocaten en meer dan 164 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.