mr. Maartje Schaap

mr. Maartje Schaap

Maartje Schaap Strafrechtadvocaten

Groningen

Over de advocaat

Mijn naam is Maartje Schaap. Ik ben strafrechtadvocaat en partner bij Maartje Schaap strafrechtadvocaten. In 2006 ben ik beëdigd als advocaat. Mijn hart ging direct uit naar het strafrecht. Daarom ben ik mij hierin gaan specialiseren. Ik heb de specialisatieopleiding aan het Willem Pompe instituut afgerond. Ik vind het van belang om als strafrechtadvocaat kritisch te zijn en mij in die rol ook uit te durven spreken richting het Openbaar Ministerie en de rechtbank. Het standpunt van de verdediging moet duidelijk zijn. Politie en justitie hebben vele bevoegdheden die ingrijpend kunnen zijn voor een verdachte. Het is mijn taak om die grenzen te bewaken. En wanneer daar overheen gegaan wordt, de rechter hierop te wijzen en te stellen dat er consequenties aan verbonden moeten worden.

Ik heb cliënten bijgestaan in grote (media)zaken. Maar de grootte van een zaak is niet waar het om gaat. De belangen van cliënten die verdacht worden van kleinere vergrijpen zijn namelijk net zo groot en belangrijk als die van cliënten die verdachte zijn in grote onderzoeken. Iedereen heeft het recht op de beste verdediging ongeacht de omvang en het onderwerp van de zaak. Daar sta ik voor. Inmiddels heb ik mij ook gespecialiseerd in slachtofferrechten en sta ik slachtoffers en nabestaanden van misdrijven bij als raadsvrouw in strafzaken. Mijn gedrevenheid en kritisch optreden maken dat ik mij volledig inzet voor uw zaak zodat u de beste verdediging krijgt. Maartje Schaap is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA) en was van 2017-2019 bestuurslid.

Zij is (gast)docent strafrecht aan de Hanzehogeschool. Ook geeft zij cursussen en lezingen over onderwerpen uit het strafrecht. Indien u haar wilt benaderen voor het geven van een cursus, lezing of training is zij via de gegevens vermeld op de website te bereiken. Maartje is tevens lid van Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGSZ).mr. Maartje Schaap is advocaat bij Maartje Schaap Strafrechtadvocaten in Groningen en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 292 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.6

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 292 advocaten en meer dan 129 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.