mr. Leonie van der Grinten

mr. Leonie van der Grinten

Meester Leonie Strafrechtadvocatuur

Eindhoven

Over de advocaat

Als advocaat onderscheidt Leonie zich in haar passie voor het recht en haar gedrevenheid. Ze riep van jongs af aan dat ze strafrechtadvocaat wilde worden, en heeft niet gerust totdat het zo ver was. Die drive zet zich voort in de rechtszaal. Leonie bijt zich vast in een dossier en gaat tot het uiterste voor haar cliënten.

Leonie heeft haar studie rechten cum laude voltooid aan Tilburg University. Haar scriptie – Geen streepjes op de muur, periodieke toetsing van levenslanggestraften – is uitgeroepen tot “”topscriptie”” door het NJB. Na haar eerste master heeft ze stage gelopen bij het gerenommeerde strafrechtkantoor van Gerard Spong in Amsterdam, waarna ze een tweede master Forensica, Criminologie en Rechtspleging heeft afgerond aan Maastricht University.

Haar carrière is zij gestart als juridisch medewerker bij een gerenommeerd strafrechtkantoor in Eindhoven, waar ze eveneens in 2014 haar blog Meester Leonie heeft opgericht. Na haar beëdiging in 2015 en de groei van haar onderneming was de oprichting van Meester Leonie Strafrechtadvocatuur in 2018 een logische stap.

Leonie heeft ruime ervaring in het verlenen van rechtsbijstand in iedere soort zaak. Zij staat o.a. cliënten bij die verdacht worden van diefstal, geweldszaken, drugsdelicten, deelname aan een criminele organisatie, zedendelicten en moordzaken.

In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won zij eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee ze 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter zich liet.

In 2018 stond Leonie in de finale van Legal Women Upcoming Talent of the Year 2018. In 2019 riep de Nieuwe Revu haar uit als beste aanstormende strafrechtadvocate van Noord-Brabant.

Naast haar werkzaamheden als strafrechtadvocaat is Leonie actief als blogger op social media (40.000+ volgers), geeft zij lezingen, is zij actief als dagvoorzitter, en organiseert zij webinars en masterclasses pleiten.

Leonie spreekt vloeiend Nederlands en Engels.mr. Leonie van der Grinten is advocaat bij Meester Leonie Strafrechtadvocatuur in Eindhoven en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.