NICO Advocatuur Staphorst

NICO Advocatuur

Staphorst

Over het kantoor

NICO Advocatuur is het advocatenkantoor van de heer mr. Nico Bouwman. Als zelfstandig advocaat houdt hij zich met name bezig met het agrarisch recht en ondernemingsrecht.

Nico kent de agrarische wereld als zijn broekzak. Hij is als zoon van een loonwerker opgegroeid op het platteland en werkte jarenlang op een boerderij. Hij adviseert en procedeert onder meer over mest, pacht, bedrijfsoverdracht en NVWA-controles. De specialisatie agrarisch recht heeft Nico in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) geregistreerd, waardoor hij verplicht elk jaar volgens de normen van de NOvA minimaal tien opleidingspunten te halen op dit gebied. Nico is lid van de Vereniging voor Agrarisch Recht en schrijft artikelen voor het Tijdschrift voor Agrarisch Recht. Nico staat daarnaast ondernemers in het MKB bij met advies en in procedures bij over onder andere overeenkomsten, gebreken, contractbreuk, vennootschappen, etc. Zo stelt Nico regelmatig contracten en algemene voorwaarden op voor bijvoorbeeld DGA’s, aannemers in de bouw, groothandels, dienstverleners, etc. Daarnaast heeft Nico voor ondernemers tientallen procedures gevoerd bij de rechtbank en in hoger beroep bij het hof. Ook dit rechtsgebied houdt hij goed bij door onder meer het jaarlijks volgen van cursussen.


NICO Advocatuur is een zelfstandig en onafhankelijk advocatenkantoor en deelnemer van het Omnius advocatennetwerk.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 325 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.1

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 325 advocaten en meer dan 130 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.