mr. N. (Nico) Bouwman

mr. N. (Nico) Bouwman

NICO Advocatuur

Staphorst

Over de advocaat

Mijn naam is Nico Bouwman en ik werk sinds 2012 in de advocatuur. Ik houd mij met name bezig met het met het agrarisch recht en ondernemingsrecht. Ik word omschreven als een enthousiaste en vasthoudende advocaat, iemand die nuchter is en als plattelander met beide benen op de grond staat.

Voordat ik in 2018 zelfstandig advocaat werd, heb ik meer dan zes jaar bij een advocaten- en advieskantoor gewerkt. Vanaf 2012 heb ik brede ervaring opgedaan in het bijstaan van ondernemers in de agrarische sector en het MKB.

Ik ken de agrarische wereld als mijn broekzak. Als zoon van een loonwerker ben ik opgegroeid op het platteland en ik werkte jarenlang op een boerderij. Ik adviseer en procedeer onder meer over mest, pacht, bedrijfsoverdracht en NVWA-controles. De specialisatie agrarisch recht heb ik in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) geregistreerd, waardoor ik verplicht elk jaar volgens de normen van de NOvA minimaal tien opleidingspunten haal op dit gebied. Ik ben lid van de Vereniging voor Agrarisch Recht en schrijf artikelen voor het Tijdschrift voor Agrarisch Recht.

Verder sta ik ondernemers in het MKB bij met advies en in procedures over onder andere overeenkomsten, gebreken, contractbreuk, vennootschappen, etc. Zo stel ik regelmatig contracten en algemene voorwaarden op voor bijvoorbeeld DGA’s, aannemers in de bouw, groothandels, dienstverleners, etc. Daarnaast heb ik voor ondernemers tientallen procedures gevoerd bij de rechtbank en in hoger beroep bij het hof. Ook dit rechtsgebied houd ik goed bij door onder meer het jaarlijks volgen van cursussen.

Persoonlijk contact is iets waar ik mij in onderscheid: het contact met mij is laagdrempelig, ik ben makkelijk (en ook buiten kantooruren) bereikbaar en het contact met mij is informeel. Ik ben opgegroeid in een ondernemersnest en ben zelf ook zelfstandig ondernemer. Ik weet dus als geen ander waar je als ondernemer tegenaan loopt. Verder kun je van mij duidelijkheid verwachten. Niet alleen over waar je juridisch staat, maar ook wat ik zou doen als ik als ondernemer in jouw schoenen zou staan. Ik kijk niet alleen naar de juridische aspecten, maar ook mee met wat écht verstandig is. Door mijn uitgebreide netwerk zorg ik ervoor dat klanten altijd goed geholpen worden. Ik werk vaak samen met andere deskundigen (andere gespecialiseerde advocaten, maar ook accountants, notarissen, etc.) om klanten optimaal te kunnen bedienen.mr. N. (Nico) Bouwman is advocaat bij NICO Advocatuur in Staphorst.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.