Rassers Advocaten Breda

Rassers Advocaten

Breda

Over het kantoor

Met meer dan een eeuw ervaring is Rassers een van de oudste en grootste advocatenkantoren in de regio Brabant. Onze juridische knowhow is van topniveau en we investeren er voortdurend in door middel van hoogwaardige opleidingen en moderne digitale ondersteuning. Als founding member van het advocatennetwerk TAGlaw staat Rassers daarnaast in direct contact met meer dan 10.000 advocaten in circa 90 landen, wat het kantoor een internationale uitstraling geeft. Een van de specialisaties van Rassers Advocaten is pensioenrecht. Dit rechtsgebied is continu in beweging, met name door de afgelopen financiële crisis, de aanhoudend lage rente, de structurele stijging van de levensverwachting van werknemers en het pensioenakkoord. Door al deze wijzigingen is het vaak lastig te bepalen wat de te volgen route is voor de werkgever en wat de rechtspositie van de werknemer is. Daarnaast zijn pensioenregelingen over het algemeen behoorlijk ingewikkeld, zowel voor werknemers als voor werkgevers. Bram Rothuizen, de pensioenadvocaat van Rassers Advocaten, maakt deze pensioenproblematiek voor u helder en inzichtelijk zodat redelijk snel een oplossing kan worden bereikt. Mocht de advisering niet tot het gewenste resultaat leiden, dan zal onze pensioenadvocaat u vakkundig bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure. Of u nu ondernemer, (assurantie)tussenpersoon, directeur-grootaandeelhouder (DGA) of werknemer bent, Bram Rothuizen adviseert en procedeert over de meest uiteenlopende pensioenonderwerpen, zoals:
 • wijziging en aanbieding van een pensioenregeling- en/of overeenkomst;
 • de rol van de ondernemingsraad bij (de wijziging van) pensioen;
 • pensioen na overgang van onderneming;
 • individuele en collectieve waardeoverdracht van pensioen;
 • vorderen pensioenschade;
 • de eventuele verplichte deelname aan een bedrijfstakpensioenfonds;
 • vrijstelling van deelname aan een bedrijfstakpensioenfonds;
 • geschillen met pensioenverzekeraars of bedrijfstakpensioenfondsen;
 • de (on)mogelijkheden van de afstandsverklaring ten aanzien van pensioen.
Voor deze en andere vraagstukken kunt u terecht bij deze gespecialiseerde pensioenadvocaat, die tevens onderdeel uitmaakt van het Nederlands Pensioenbureau (NPB). Dit netwerk is een samenwerking van gerenommeerde advocatenkantoren, pensioenadviseurs en fiscalisten die cliënten op pensioengebied ondersteunen. Door de gezamenlijke kennisdeling binnen het NPB wordt pensioenadvocatuur op het hoogste niveau gegarandeerd. Daar komt bij dat Bram Rothuizen in 2017 de opleiding ‘gecertificeerd Bpf Werkingssfeeradviseur’ bij het NPB met goed gevolg heeft afgerond. Hierdoor is hij nog beter in staat om snel en gedegen te kunnen bepalen of een onderneming onder de werkingssfeer van een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds (Bpf) valt en, zo ja, welke stappen vervolgens het beste ondernomen kunnen worden.


Rassers Advocaten is een zelfstandig en onafhankelijk advocatenkantoor en deelnemer van het Omnius advocatennetwerk.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 176 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 176 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.