mr. Annemieke van Dooren-Korenstra

mr. Annemieke van Dooren-Korenstra

Reitsma Advocaten

Vught

Over de advocaat

Mijn keuze voor de advocatuur is geen toeval. Al zou degene die mijn cv leest, daar anders over kunnen denken.

Ik studeerde eerst aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Met Nederlands Recht ben ik gestart uit algemene interesse en de liefde voor het recht komt nu nog steeds tot uiting in mijn werk als advocate. Ik ben niet altijd advocate geweest. Hiervoor was ik bedrijfsjurist bij een bekende accountantsfirma. Ik kon goed samenwerken met de accountants en fiscalisten maar ambieerde die plek in de rechtszaal.

Na bijna zeven jaar als ondernemingsrecht-advocaat bij één kantoor, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij Reitsma Advocaten. Ik zie enthousiaste en betrokken collega advocaten en een goed ondersteunend team. Vooral de manier waarop wij klanten behandelen, spreekt mij aan. Wij zijn hard op de inhoud en zacht voor de mens en ik ben geen uitzondering. Omdat ik niet altijd in de advocatuur en juridische wereld heb rondgelopen, kijk ik naar de mens en de belangen erachter. Ik ben naast advocaat ook trotse moeder (oma) en echtgenote van mijn man, die 20 jaar lang een eigen zaak had. Ik spreek dus de taal van ondernemers wanneer dat nodig is. Ik ben vertrouwd met handelszaken op het gebied van contractenrecht en vorderingen op grond van wanprestatie/onrechtmatige daad.

Als een van de weinige advocaten in Nederland, heb ik naast mijn normale civielrechtelijke praktijk, specifieke kennis van zaken in de paardenbranche. Bijvoorbeeld rondom de koop en verkoop van paarden, maar daartoe niet beperkt. Veel van mijn cliënten, zijn afkomstig uit de paardenbranche, hippische ondernemers, particuliere paardeneigenaren of beoefenaars van de paardensport. Zelf houd ik mij al meer dan 30 jaar intensief bezig met paarden, waarvan de laatste 20 jaar ook beroepsmatig. Ik ben in het verleden betrokken geweest bij verschillende hippische sportbonden en maakte deel uit van het Kennisteam LNV en het Brancheteam Paardenhouderij van ABAB. Op dit moment ben ik nog bestuurslid van een manege voor therapeutisch paardrijden en lid van het Tuchtcollege van de KNHS. Deze ervaringen – en mijn drie paarden thuis – geven mij als ‘hippisch’ advocaat niet alleen eelt op de handen, maar ook de nodige praktijkkennis in paardenzaken.mr. Annemieke van Dooren-Korenstra is advocaat bij Reitsma Advocaten in Vught.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.