mr. Alrik de Haas

mr. Alrik de Haas

Weening Strafrechtadvocaten

Maastricht

Over de advocaat

In 2005 studeerde mr. Alrik de Haas strafrechtelijk af aan de Universiteit van Utrecht.

Sinds 2006 is Alrik strafrechtadvocaat. Hij heeft in heel Nederland opgetreden in een grote diversiteit van straf- en ontnemingszaken. Alrik heeft ruime ervaring in het bijstaan van verdachten in verkeersstrafzaken en het verlenen van bijstand aan verdachten in fraudezaken en economische strafzaken. Alrik heeft bijzondere kennis op het gebied van TBS en is als specialist lid van de Vereniging van TBS-advocaten.

Door zijn ruime ervaring als strafrechtadvocaat doceert Alrik aan andere strafrechtadvocaten in Nederland, Suriname en op de Antillen. Hij is sinds 2013 als docent nauw betrokken bij de beroepsopleiding voor jonge advocaten van de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij is sinds 2017 nauw betrokken bij de opleiding van magistraten vanuit het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Alrik publiceert geregeld in wetenschappelijke boeken en vakbladen. Hij is als buitenpromovendus verbonden aan de Open Universiteit, Universiteit van Amsterdam en Anton de Kom University (Paramaribo, Suriname). In dat verband doet hij empirisch-juridisch onderzoek naar de conflictbeslechting in de marrongemeenschappen in de binnenlanden van Suriname en de uiteindelijke betekenis voor het Nederlands straf(proces)recht.

Het belang van mildere waarden in het strafrecht draagt Alrik ook uit als voorzitter van de Stichting Mens en Strafrecht (link) Alrik is in Nederland van meet af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling van het zogeheten herstelrecht, in het bijzonder mediation in strafzaken.

Alrik is raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag. Daardoor kan hij bij de voorbereiding van de verdediging in strafzaken anticiperen op hoe een rechter naar de zaak kijkt.

Sinds 1 mei 2023 maakt Alrik deel uit van het team van Weening Strafrechtadvocaten.


Vestigingen


mr. Alrik de Haas is advocaat bij Weening Strafrechtadvocaten in Maastricht, Utrecht en deelnemer van het Omnius Advocatennetwerk. De advocaat is verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 336 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.4

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 336 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.