Advocaat Ambtenarenrecht

Alle besluiten over uw rechtspositie als ambtenaar (zoals aanstelling, ontslag, het opleggen van disciplinaire straffen, besluiten over het functioneren, besluiten in het kader van een reorganisatie) zijn in het ambtenarenrecht eenzijdige rechtshandelingen. Deze – door de overheidswerkgever genomen – besluiten moeten voldoen aan de vereisten van de Algemene wet bestuursrecht en kunnen worden aangevochten bij de bestuursrechter, nadat eerst bezwaar bij de eigen werkgever is aangetekend.

In spoedeisende gevallen is het mogelijk een zogenaamde voorlopige voorziening (kort geding) aan de bestuursrechter te vragen. Veel advocaten zijn gespecialiseerd in het ambtenarenrecht en kunnen u voorzien van het beste advies wanneer u te maken heeft met een besluit over uw rechtspositie als ambtenaar. Tevens kunt u advies inwinnen over een mogelijke transitievergoeding

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Juridische oplossingen voor een vaste prijs

Hoger beroep (beoordeling en advies)

 • Beoordeling rechterlijke uitspraak
 • Beoordeling van feiten en omstandigheden
 • Advies over haalbaarheid hoger beroep
€ 295,-

45 min. Advocaat-Service

 • U mag alles vragen
 • Direct juridisch advies van advocaat
 • Geen verplichtingen
€ 95,-

Kort geding (procesadvies)

 • Beoordeling feiten en omstandigheden
 • Advies over de zaak
 • Advies over de haalbaarheid
€ 295,-

Juridische oplossingen voor elke situatie

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 350 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1532 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de - soms nog ouderwetse - juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

In totaal hebben 260 advocaten en 80 kantoren zich bij ons aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Naarden, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.
Klik hier voor de resultaten.