Kunnen we je helpen met zoeken
Gaat jouw werkgever reorganiseren? Dit kan vergaande gevolgen voor je hebben. Zo kan je functie komen te vervallen. Jij kan dan worden herplaatst binnen de overheid of je wordt ontslagen. Bij ontslag word je in de gelegenheid gesteld een zienswijzen naar voren te brengen. Dit is het moment om een advocaat in te schakelen, je kaan jouw ontslag daarmee namelijk voorkomen. Een advocaat kan je ook helpen bij het aantekenen van bezwaar tegen het besluit tot reorganisatie, het besluit tot herplaatsing, of tegen het ontslagbesluit.
Bel direct met Omnius voor een advocaat of advies.
Kunnen we je helpen met zoeken
Gaat uw werkgever reorganiseren? Dit kan vergaande gevolgen voor jou hebben. Zo kan je functie komen te vervallen. Jij kunt dan worden herplaatst binnen de overheid of je wordt ontslagen. Bij ontslag word je in de gelegenheid gesteld een zienswijzen naar voren te brengen. Dit is het moment om een advocaat in te schakelen, jij kan jouw ontslag daarmee namelijk voorkomen. Een advocaat kan je ook helpen bij het aantekenen van bezwaar tegen het besluit tot reorganisatie, het besluit tot herplaatsing, of tegen het ontslagbesluit.
Middels een herplaatsingsbesluit kan je worden aangewezen als herplaatsingskandidaat. Dit houdt in dat je in aanmerking komt voor plaatsing bij een ander onderdeel van de overheid. Jij raakt niet werkloos en blijft aan het werk. Er zijn twee voorwaarden om in aanmerking te komen voor herplaatsing:
De geldende wetten en (beleids)regels van de organisatie waarin je werkzaam bent, vormen het kader waarbinnen de overheidswerkgever een reorganisatie en inkrimping uitvoert. Dit zijn bijvoorbeeld regels over de plaatsingsprocedures, de volgorde van herplaatsing en faciliteiten bij de begeleiding van werk naar werk. Hoewel een sociaal plan niet wettelijk verplicht is, wordt voorafgaand aan een reorganisatie binnen de overheid altijd een sociaal plan met de vakorganisaties afgesloten. In een dergelijk plan worden gemaakte afspraken over de positie van de medewerkers in het reorganisatieproces vastgelegd. Vorenstaande waarborgen kunnen niet altijd voorkomen dat ook subjectieve maatstaven bij herplaatsing een rol kunnen spelen. Een werkgever kan namelijk een voorkeur hebben voor bepaalde werknemers. Een besluit tot herplaatsing moet vooraf worden gegaan door een voorgenomen besluit, waartegen jij jouw zienswijze kunt uiten.
Wanneer geen passende functie voor je wordt gevonden, word je toch ontslagen. De werkgever zal een ontslagbesluit nemen. Voordat het ontslagbesluit definitief is, word je in de gelegenheid gesteld om jouw zienswijzen naar voren te brengen. Dit is het moment om een advocaat in te schakelen. Jouw zienswijze is een manier om het ontslag te voorkomen. Een advocaat ambtenarenrecht kan je voorzien van het beste advies en jouw kansen op behoud van je baan vergroten. Aarzel daarom niet met het inschakelen van een advocaat.
Tegen het besluit tot reorganisatie, het besluit dat je wordt aangewezen als herplaatsingskandidaat, of het ontslagbesluit kan je bezwaar aantekenen. Dit houdt in dat jij middels een bezwaarschrift jouw bezwaren en argumenten tegen de beslissing kunt aanvoeren. Een advocaat is er voor jou om jouw bezwaren te vertalen naar steekhoudende juridische argumenten, waardoor jouw bezwaar een goede kans van slagen heeft. Tevens compenseert een advocaat het machtsverschil dat aanwezig is tussen jou en een hogere ambtenaar die jou wilt ontslaan. In spoedeisende gevallen kan het nodig zijn om tevens een voorlopige voorziening aan te vragen bij de bestuursrechter.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp