Arbeidsrechtadvocaat voor uw situatie nodig?
Als werkgever of werknemer krijgt u te maken met allerlei arbeidsrechtelijke situaties. Om tijd en onnodige kosten te besparen, is het aan te raden om u goed te laten informeren over uw rechten en plichten van bijvoorbeeld de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Een arbeidsrecht advocaat kan u adviseren en helpen bij het oplossen van arbeidsgeschillen. Ook bij het opstellen van documenten, ontslag van een medewerker of het vorderen van loon. Neem vrijblijvend contact op met een advocaat arbeidsrecht van Omnius. Wij hebben altijd één van onze advocaten in de buurt, zo kunnen we snel schakelen.
Bent u werkgever? Ook dan helpen wij u verder met een arbeidsrecht advocaat. Klik hier voor meer informatie.
Verwacht u een arbeidsrecht advocaat nodig te hebben? Lees je dan hier snel in op belangrijke informatie omtrent uw situatie en de beste juridische hulp. Wij geven u graag relevante informatie met betrekking tot de volgende onderwerpen:
- Wanneer kan een arbeidsrecht advocaat u helpen?
- Ontslagen algemeen
- Ontslagen op staande voet
- Ontslag met wederzijds goedvinden
- VSO-check
- Transitievergoeding laten berekenen of controleren
- Concurrentiebeding laten controleren
- Loonvordering
- Kosten voor een arbeidsrecht advocaat
Wanneer kan een arbeidsrecht advocaat u helpen?
Een arbeidsrecht advocaat via Omnius staat klaar om u te ondersteunen in tal van arbeidsgerelateerde situaties. Of het nu gaat om geschillen met uw werkgever, ontslagprocedures, arbeidsvoorwaarden of andere juridische kwesties op de werkvloer.arbeidsrechtelijke belangen.
Een advocaat arbeidsrecht kan u helpen in verschillende situaties, waaronder:
- Ontslagzaken, zowel individueel als collectief, om uw rechten te waarborgen en te verdedigen;
- Conflicten over arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, vakantiedagen, of arbeidstijden;
- Discriminatie op de werkvloer of andere vormen van ongelijke behandeling;
- Bij het opstellen of beoordelen van arbeidsovereenkomsten en -reglementen;
- Geschillen over ziekte, arbeidsongeschiktheid, of re-integratie op het werk;
- Bij vragen of procedures met betrekking tot het recht op een WW-uitkering of andere sociale zekerheidskwesties;
- In situaties met betrekking tot arbeidsongevallen of beroepsziekten en de daaruit voortvloeiende aansprakelijkheden;
- Bij het indienen van een klacht bij een arbeidsinspectie of andere relevante instanties.
Een Omnius arbeidsrecht advocaat streeft ernaar om uw belangen te behartigen en u te voorzien van juridisch advies dat is afgestemd op uw specifieke situatie. Ze werken nauw met u samen om de beste strategie te bepalen en u te vertegenwoordigen bij onderhandelingen met uw werkgever.
Ontslag? Schakel een arbeidsrecht advocaat in
Disfunctioneren, bedrijfseconomische redenen of wangedrag: wat de reden ook is, ontslag is altijd een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. De werknemer verliest de zekerheid van een vast inkomen en moet op zoek naar een nieuwe baan. Ook voor werkgevers is het moeilijk om afscheid te moeten nemen van de werknemer die hij ooit vol enthousiasme aannam. Er zijn verschillende soorten ontslag. Zo kan er sprake zijn van ontslag op staande voet, ontslag met wederzijds goedvinden of ontslag om bedrijfseconomische redenen.
Ontslag op staande voet
Als er sprake is van een dringende reden waardoor de arbeidsovereenkomst beëindigt is, dan kan een werkgever overgaan tot ontslag op staande voet. Hierdoor eindigt de arbeidsovereenkomst per direct. Dit kan bijvoorbeeld bij diefstal, fraude of werkweigering. Als u op staande voet ontslagen bent is het nadeel voor u als werknemer is dat u geen aanspraak kunt maken op een WW-uitkering en dat de werkgever andere keer geen vergoeding hoeft te betalen. De werkgever moet strenge wettelijke vereisten naleven en zijn standpunt goed bewijzen. Daarom is ontslag op staande voet in veel gevallen met succes door te procederen bij de kantonrechter.
Neem altijd contact op met een intake jurist van Omnius. Wij bieden de beste juridische bijstand en expertise op het gebied van ontslagzaken. Wacht niet langer, wij weten waar u mee te maken krijgt en wat de gevolgen zijn als u de werkgever overgaat tot ontslag op staande voet. Benieuwd naar uw mogelijkheden?
Ontslag met wederzijds goedvinden
Heb je onlangs je baan verloren met wederzijds goedvinden? Geen paniek! Een arbeidsrecht advocaat via Omnius kan jou hierbij helpen.
Wanneer je ontslagen wordt met wederzijds goedvinden, kan het lastig zijn om precies te weten wat jouw rechten en plichten zijn. Gelukkig staat een advocaat voor jou klaar om jou door dit proces te begeleiden.
Ten eerste zal een arbeidsrecht advocaat de vaststellingsovereenkomst zorgvuldig bekijken en ervoor zorgen dat al jouw belangen worden behartigd. Ze kunnen onderhandelen over de voorwaarden van het ontslag, zoals de hoogte van de transitievergoeding en eventuele andere vergoedingen die je recht op hebt.
Daarnaast zal een advocaat ervoor zorgen dat je volledig op de hoogte bent van alle juridische aspecten rondom het ontslag. Ze kunnen je adviseren over mogelijke juridische stappen die je kunt nemen als er sprake is van bijvoorbeeld leeftijdsdiscriminatie of andere vormen van onrechtmatigheid.
Kortom, een arbeidsrecht advocaat via Omnius kan ervoor zorgen dat jouw belangen worden beschermd en dat je krijgt waar je recht op hebt na een ontslag met wederzijds goedvinden. Wees niet ontmoedigd, maar zoek professionele juridische hulp via Omnius om deze uitdaging aan te pakken en weer vooruit te gaan in jouw carrière.
De arbeidsrecht advocaten en juristen van Omnius vinden het van groot belang dat u een goede afsluiting van het dienstverband krijgt, zodat u beiden goed verder kunt en er geen arbeidsgeschil of arbeidsconflicten ontstaan. Het is van belang dat tussen beide duidelijke afspraken worden gemaakt. Dit voorkomt een eventuele procedure in de rechtbank . Daarnaast is het verstandig om u te laten helpen door onze jurist of arbeidsrecht advocaat, zodat de kans vele malen groter zal worden dat u een ontslagvergoeding krijgt. Bel nu en wij zullen u tijdens het eerste kennismakingsgesprek volledig informeren over het inschakelen van een specialist ontslagzaken. Al onze arbeidsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in ontslagzaken en houden de nieuwe arbeidsrecht ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten.
Vaststellingsovereenkomst
Af en toe zijn de werknemer en werkgever het eens over de uitdiensttreding. Er is dan sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Er wordt in dit geval een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin staan de voorwaarden van uitdiensttreding. Het is in alle gevallen goed om deze te laten controleren door een jurist. Dit om er bijvoorbeeld zeker van te zijn dat u aanspraak kunt maken op een WW-uitkering en dat u wel een optimale transitievergoeding uitbetaald krijgt. Ook als u eigenlijk liever zelf uit dienst wil treden, kan een arbeidsrecht advocaat de onderhandeling in goed overleg met de werkgever aangaan.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel nu met een van onze intake juristen! Lees meer
WW uitkering
Bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst heeft u in de meeste gevallen recht op een ww. Niet in alle gevallen is dit vanzelfsprekend. Mocht u een beëindigingsovereenkomst hebben ontvangen waar geen afspraken omtrent een WW vergoeding in vermeld staan of mocht u een andere vraag hebben omtrent het verkrijgen van WW. Neem contact op met onze juridische intakebalie en leg uw zaak aan ons voor. Mocht het nodig zijn zullen wij u verwijzen naar een van onze aangesloten arbeidsrecht advocaten.
Transitievergoeding laten berekenen of controleren?
Als compensatie voor ontslag krijgen werknemers soms een vergoeding. Zowel werknemers met een vast als tijdelijk contract kunnen daar recht op hebben. Dit biedt extra steun in de overgangsperiode naar een nieuwe baan. Werkgever en werknemer mogen zelf de hoogte bepalen. Omdat ze allebei baat hebben bij een goede berekening, doen ze er verstandig aan om het advies van een arbeidsrecht advocaat in te winnen. De arbeidsrechtadvocaten van Omnius zorgen voor juridische ondersteuning. Het doel is dat beide partijen, de cliënten en werkgevers, tevreden zijn over het dossier en iedereen is voorzien van antwoorden op andere vragen. Lees meer
Concurrentiebeding
Een werkgever wil natuurlijk niet dat een (ex-)werknemer er met zijn bedrijfsinformatie en -geheimen vandoor gaat naar de concurrent, dat kan hem economisch benadelen. Met een concurrentiebeding kan de positie van de werkgever worden beschermd. Vooral medewerkers in het hogere segment krijgen te maken met een concurrentiebeding. Denk aan salesfuncties, hogere managers of relatiebeheerders.
Wilt u advies over een concurrentiebeding? Schakel een arbeidsrecht advocaat in via Omnius zij hebben de kennis en ervaring om uw bedrijf te beschermen. Lees meer
Loonvordering
Soms betaalt een werkgever te weinig of helemaal geen loon uit. Dit kan voor grote problemen zorgen, zoals met het betalen van de vaste lasten. Een oplossing hiervoor is het starten van een loonvorderingsprocedure. Een werknemer kan in een bodemprocedure voor de kantonrechter of in een kort geding het achterstallige loon vorderen. Hierdoor kan u onder andere aanspraak maken op de wettelijke verhoging en de wettelijke rente zoals vast gelegd in het Burgerlijk Wetboek.
Heeft u nog loon tegoed van de werkgever? Wij kunnen u helpen bij het verkrijgen waar u volgens de wet recht op heeft. Lees meer
Wat kost een een arbeidsrecht advocaat?
Heeft u vragen over uw arbeidssituatie en bent u bezorgd over de financiële aspecten van juridische bijstand? Vaak is het mogelijk om in arbeidsrechtelijke kwesties gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel bekend als pro deo bijstand.
Dit betekent dat de kosten voor een advocaat gedeeltelijk of volledig worden gedekt door de overheid via gesubsidieerde rechtsbijstand. Hieronder vindt u meer informatie hierover.
Pro deo arbeidsrecht advocaat
Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand in arbeidsrechtelijke zaken, zijn er bepaalde criteria waaraan voldaan moet worden:
- Individueel inkomen: Als alleenstaande mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 31.100,- bruto per jaar.
- Samenwonenden of gehuwden: Het gezamenlijke inkomen van u en uw partner mag niet hoger zijn dan € 44.000,- bruto per jaar.
- Eenoudergezin: Het individuele inkomen mag niet hoger zijn dan € 44.000,- bruto per jaar.De genoemde inkomensgrenzen zijn gebaseerd op het inkomen van twee jaar geleden.
Daarnaast gelden er ook regels met betrekking tot het vermogen. Het vermogen per persoon mag in 2020 niet hoger zijn geweest dan € 31.747,-. Soms kan er, afhankelijk van uw inkomen, een eigen bijdrage gelden. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt met u besproken door het advocatenkantoor en de arbeidsrecht advocaat.
Wij hebben onder andere gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten in:
-
- Arbeidrecht advocaat Amsterdam
- Arbeidrecht advocaat Rotterdam
- Arbeidrecht advocaat Den Haag
- Arbeidrecht advocaat Utrecht
- Arbeidrecht advocaat Eindhoven
- Arbeidrecht advocaat Groningen
- Arbeidrecht advocaat Tilburg
- Arbeidrecht advocaat Almere
- Arbeidrecht advocaat Breda
- Arbeidrecht advocaat Nijmegen
- Arbeidrecht advocaat Apeldoorn
- Arbeidrecht advocaat Haarlem
- Arbeidrecht advocaat Arnhem
- Arbeidrecht advocaat Enschede
Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 161 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.
Kies zelf de juiste advocaat in uw regio
Gerelateerde blogs
Vergeet de inspanningsverplichting om te herplaatsen niet!
De werkgever – een internationale leverancier, verkoper en producent in de hoortoestellenindustrie – wilde reorganiseren. Bij de Nederlandse vestiging kwam de focus te liggen bij de ontwikkeling van prototypen en nieuwe productplatformen. De betreffende werknemer was Senior Toolmaker. Hij maakte …
Lees meer..