Loonregres werkgever

Omnius heeft 83 advocaten arbeidsrecht advocaat

Het is voor de werknemer zeer vervelend als hij door ziekte niet kan werken. Maar ook voor de werkgever heeft het vervelende consequenties, vooral op financieel gebied. De werkgever moet de werknemer twee jaar lang minimaal 70% van het loon betalen, een serieuze kostenpost die de werkgever wil voorkomen.

Heeft de werknemer letselschade opgelopen door toedoen van een derde, dan kan de werkgever de loonkosten verhalen op de veroorzaker van de schade. Dit heet loonregres. Tot vijf jaar na de dag van arbeidsongeschiktheid kan de werkgever de schadevergoeding vorderen. Omdat er vaak grote bedragen in het spel zijn, is het aan te raden om het advies van een advocaat in te schakelen. Een advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk kan de veroorzaker aansprakelijk stellen en de schadevergoeding vorderen.

Wat is loonregres?

Raakt een medewerker door een ongeval ziek of arbeidsongeschikt, dan maakt de werkgever extra kosten omdat hij het loon gewoon moet doorbetalen. Is de ziekte of arbeidsongeschiktheid de schuld van een ander, dan kan de werkgever deze loonkosten verhalen op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Ook de kosten voor de re-integratie van de werknemer kunnen worden verhaald op de veroorzaker.

Wat zijn de voorwaarden van het indienen van een regresvordering?

De werkgever kan rechtstreeks een vordering instellen tegen de veroorzaker van de schade van de werknemer. Het is daarbij wel een vereiste dat de werkgever daadwerkelijk het loon heeft doorbetaald en dat de werknemer (tijdelijk) arbeidsongeschikt is geraakt. De werkgever mag de loonschade verhalen op de aansprakelijke partij als:

 • De schade is toegebracht door een derde (tijdens of buiten werktijd)
 • Een causaal verband aanwezig is tussen het ongeval en de loonschade

Wat komt er bij een letselschadezaak kijken?

Letselschadezaken ontpoppen zich vaak tot langdurige procedures waarbij de partijen over en weer juridische argumenten aanvoeren om hun eigen belangen en eisen te onderbouwen. Een verzekeraar of aansprakelijke partij zal er alles aan doen om zo min mogelijk schadevergoeding te hoeven betalen. Wacht niet te lang met het inschakelen van een advocaat. Een advocaat kan u bijstaan in het verkrijgen van het loonregres en ervoor zorgen dat de veroorzaker aansprakelijk wordt gesteld. Zo wordt de weg voor schadevergoeding vrijgemaakt.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 168 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 168 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.