Beëindigingsovereenkomst opstellen

Omnius heeft 83 advocaten arbeidsrecht advocaat

Wilt u uw werknemer een beëindigingsovereenkomst aanbieden? U kiest er dan beide voor het dienstverband te beëindigen. In de beëindigingsovereenkomst wordt meestal ook een transitievergoeding beloofd aan uw werknemer. Schakel direct juridisch advies in van een advocaat arbeidsrecht om er zeker van te zijn dat de afspraken rechtsgeldig zijn en dat u nooit te veel transitievergoeding betaalt.

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

U kunt een werknemer een beëindigingsovereenkomst aanbieden wanneer u van plan bent hem te ontslaan. Via een beëindigingsovereenkomst kiest u er beide voor het dienstverband te beëindigen. In de beëindigingsovereenkomst wordt meestal ook een ontslagvergoeding beloofd.

Wat zijn de voordelen van een beëindigingsovereenkomst?

Voordat er een beëindigingsovereenkomst kan worden opgesteld, moeten partijen besluiten dat het dienstverband met wederzijds goedkeuren wordt opgezegd. Bij het ontslag met wederzijds goedkeuren spreekt u samen met uw werknemer af dat het dienstverband ten einde komt. Het voordeel hiervan is dat de werknemer zelf ook wat bij het ontslag in te brengen heeft.

Deze vorm van ontslag biedt daarom ruimte voor onderhandelingen en geeft vaak een beter en sneller resultaat dan de overige ontslagprocedures. Ook kan het ontslag met wederzijds goedkeuren ingezet worden als de zaak al aanhangig is bij de kantonrechter of bij het UWV (in de vorm van een schikking). Een advocaat kan u daarbij adviseren en ervoor zorgen dat het ontslag zo voordelig mogelijk is voor u en uw onderneming. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst.

Hulp nodig bij onderhandelingen over de transitievergoeding?

Het ontslag met wederzijds goedkeuren biedt voordelen en ruimte voor onderhandeling. Als werkgever moet u rekening houden met de belangen van de werknemer bij ontslag. De nadelige gevolgen van het ontslag kunnen bijvoorbeeld worden gecompenseerd door een transitievergoeding. U betaalt dan een geldbedrag ter compensatie van het ontslag. Via het ontslag met wederzijds goedkeuren kunt u de vergoeding lager uit laten komen dan dat de rechter deze vast zou stellen. Bovendien spaart u gerechtelijke kosten uit.

Ook de (partiële) ongedaanmaking van een concurrentie- of relatiebeding behoort tot de mogelijkheden en kan ingezet worden om snel tot ontslag te komen. Een advocaat is er voor u om het beste resultaat uit de onderhandeling te halen.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf zo 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 168 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 168 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.