Hulp nodig bij het krijgen van een transitievergoeding of wil u de hoogte van de transitievergoeding laten berekenen?

 

Disfunctioneren, financiële problemen of wangedrag: wat de reden ook is, ontslag is altijd een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. De werknemer verliest de zekerheid van een vast inkomen en moet op zoek naar een nieuwe baan. Maar ook voor de werkgever is het moeilijk om afscheid te moeten nemen van de werknemer die hij ooit vol enthousiasme aannam. Als compensatie voor ontslag krijgen werknemers soms een transitievergoeding. Zowel werknemers met een vast als tijdelijk contract kunnen daar recht op hebben. Zo’n vergoeding biedt de werknemer extra steun in de overgangsperiode naar een nieuwe baan.

Werkgever en werknemer mogen zelf de hoogte van de transitievergoeding bepalen. Maar omdat ze allebei baat hebben bij een goede berekening, doen ze er verstandig aan om het advies van een arbeidsrecht advocaat in te winnen. De advocaten uit het Omnius Advocatennetwerk zorgen voor een terechte vergoeding, zodat werkgever en werknemer beide financieel tevreden zijn.

Of bel direct 088 – 629 00 29

Wat is een transitievergoeding?

Een transitievergoeding is een compensatie voor het ontslag. De transitievergoeding is sinds 1 juli 2015 de vervanger van de ontslagvergoeding en de kantonrechtersformule. Werknemers krijgen een transitievergoeding als ze twee jaar of langer in dienst zijn geweest bij de werkgever. Met het bedrag kan de medewerker zich bijvoorbeeld laten omscholen, waardoor het vinden van een nieuwe baan makkelijker wordt. Wilt u de transitievergoeding laten berekenen? Neem dan contact op met een advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk. Onze advocaten hebben de deskundigheid om de best passende transitievergoeding te berekenen.

Hoe krijgt de werknemer zijn of haar transitievergoeding?

De transitievergoeding kan via een aantal wegen worden gerealiseerd. De eerste mogelijkheid is via direct overleg of onderhandelen met de werkgever. Een werknemer kan bijvoorbeeld akkoord gaan met zijn ontslag als daar een redelijke transitievergoeding tegenover staat. Het dienstverband wordt dan beëindigd met wederzijds goedkeuren.

Ontbindt de werkgever de overeenkomst via de kantonrechter, dan kan de toekenning van een transitievergoeding ook via de kantonrechter lopen. Wordt de werknemer ontslagen via de UWV-procedure, dan kan hij zelfstandig naar de kantonrechter stappen en vragen om het toekennen van de vergoeding. Het is daarbij wel aan te raden om de expertise van een ontslag advocaat in te schakelen. Een advocaat weet precies aan welke juridische knoppen hij moet draaien, zodat de werknemer alsnog een transitievergoeding krijgt. Neem voor meer informatie contact op met onze juridische intakebalie.

Kan de werknemer ook een hogere transitievergoeding krijgen?

Regelmatig komt het voor dat een werkgever de werknemer een te lage transitievergoeding aanbiedt. Vaak heeft de werknemer geen juridisch advies ingeschakeld en zal hij of zij de vergoeding accepteren. Het aangeboden bedrag lijkt hoog, maar schijn bedriegt.

Wilt u zeker weten of de werkgever u een transitievergoeding heeft aangeboden? Een arbeidsrechtadvocaat van Omnius kan toetsen of de aangeboden transitievergoeding juist is berekend. Uw dienstjaren worden in aanmerking genomen bij de berekening van de vergoeding. Heeft de werkgever meer schuld aan de beëindigde arbeidsrelatie dan de werknemer, dan kan dat betekenen dat hij nog een extra ontslagvergoeding moet betalen aan de werknemer.

Vraagt u zich af of de hoogte van de transitievergoeding wel klopt? Laat u niet afschepen met een te lage vergoeding en laat de vergoeding berekenen door een arbeidsrecht advocaat. Met een goede berekening bent u verzekerd van uw financiële continuïteit, krijgt u de ruimte om een mooie nieuwe baan te vinden en kunt u gewoon de hypotheek blijven betalen. Neem voor meer informatie contact op met onze juridische intakebalie.

Wat is een gouden handdruk?

De gouden handdruk wordt soms gebruikt als definitie voor een forse ontslagvergoeding van een bestuurder of directeur. Maar een gouden handdruk is ook een andere term voor de ontslagvergoeding of transitievergoeding van een werknemer. In sommige gevallen kan de ontslagen werknemer aanspraak maken op deze vergoeding, het verzacht de pijn van het ontslag. De werknemer heeft recht op een dergelijke vergoeding als hij langer dan twee jaar in dienst is geweest.

Neemt de werknemer zelf ontslag, is er sprake van een faillissement, ontslag op staande voet of wordt de overeenkomst beëindigd in de proeftijd? Dan heeft de werknemer geen recht op een ontslagvergoeding of gouden handdruk. Bent u benieuwd of u recht heeft op een vergoeding? Neem dan contact op met één van onze arbeidsrecht advocaten.

Gouden handdruk belasting

Een transitievergoeding valt onder het hoge tarief van de loonbelasting. De werkgever houdt de loonheffing in bij de uitbetaling van de vergoeding, de werknemer ontvangt altijd een nettobedrag als ontslagvergoeding. Deze loonheffing is een voorheffing op de inkomstenbelasting. Bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting wordt de eventueel teveel betaalde loonheffing verrekend of terugbetaald. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor bonussen. Hoeveel er aan inkomsten belasting moet worden betaald, hangt af van de hoogte van de gouden handdruk.

Wacht niet af en neem meteen vrijblijvend contact met onze intakejuristen.

Wij kunnen u o.a. helpen met het berekenen en verkrijgen van een transitievergoeding in:

Amsterdam
Utrecht
Rotterdam
Tilburg
Leiden

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 164 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.2

  Omnius helpt u verder
  • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 29
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-18:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 1 GB.
   Hidden
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.2

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 330 advocaten en meer dan 164 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.