Kunnen we je helpen met zoeken
De arbeidsvoorwaarden zijn de voorwaarden waaronder de werknemer en de werkgever overeenstemming hebben bereikt. Deze zijn vastgelegd in het arbeidscontract. Er zijn voorwaarden waarover altijd afspraken gemaakt worden. Bijvoorbeeld het loon, arbeidsuren, werktijden en vakantiedagen. Dit zijn de primaire arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er secundaire arbeidsvoorwaarden als het gebruik van een laptop, het recht op pensioen en de mogelijkheid van een leaseauto.
Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met de juridische intakebalie of vul het webformulier in nemen dan contact met je op.
Kunnen we je helpen met zoeken
Een grote bank zoekt een baliemedewerker. Karin solliciteert en wordt aangenomen. De bank stelt als voorwaarde dat Karin iedere maand één keer op zondag werkt. Deze arbeidsvoorwaarde wordt vastgelegd in de arbeidsovereenkomst.
De primaire arbeidsvoorwaarden zijn die zaken waar de werkgever en de werknemer altijd afspraken over maken. Dit zijn het loon, de arbeidsduur (hoeveel uur werkt de medewerker per week), werktijden, vakantietoeslag en vakantiedagen.
Daarnaast zijn er secundaire arbeidsvoorwaarden waar werknemer en werkgever afspraken over maken. Bijvoorbeeld of de medewerker recht heeft op een reiskostenvergoeding, bonussen, pensioen, een laptop of verlofdagen. Als werkgever bent je er vrij in of en welke secundaire arbeidsvoorwaarden je aanbiedt aan de werknemer. De werknemer kan hier vanzelfsprekend wel over onderhandelen.
De tertiaire arbeidsvoorwaarden zijn arbeidsvoorwaarden die lastig in geld uit te drukken zijn. Deze arbeidsvoorwaarden gaan voornamelijk over het welzijn van de medewerker, als sportfaciliteiten, het kerstpakket, studiereizen en het bijwonen van congressen.
De bank waar Karin werkt heeft te maken met de gevolgen van de crisis. Vanwege de bedrijfseconomische omstandigheden stelt de werkgever aan Karin voor dat zij voortaan in plaats van 32 uur slechts 16 uur per week werkt. Karin stemt hier niet mee in. De werkgever beroept zich op het eenzijdig wijzigingsbeding in het arbeidsbeding en geeft aan dat het belang van de bank zwaarder weegt dan het belang van Karin.
Je kunt de arbeidsvoorwaarden niet zomaar afschaffen of wijzigen: het zijn afspraken die je met de werknemer hebt gemaakt. In sommige arbeidscontracten is een eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen. Onder bepaalde voorwaarden kun je als werkgever beroep op doen. Je belang moet dan wel aantoonbaar zijn en zwaarder wegen dan het belang van je medewerker: bijvoorbeeld als het slecht gaat met je bedrijf. Het is verstandig om eerst met je medewerker in gesprek te gaan over de voorgenomen wijziging voordat je deze doorvoert.
Is er geen eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen, dan kun je geen wijziging in de arbeidsvoorwaarden doorvoeren. Uitzondering is als er een onacceptabele situatie ontstaat die je kunt aantonen. In dat geval kun je bij de rechter verzoeken om wijziging van de arbeidsvoorwaarden. Er wordt gekeken naar de redelijkheid en billijkheid om te bepalen of de wijziging doorgevoerd mag worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de omstandigheden zodanig zijn dat van de werkgever niet verwacht kan worden dat de arbeidsvoorwaarden in stand blijven. Rechters zijn echter heel terughoudend in het toekennen van zo'n verzoek. Een proces voeren is kostbaar, dus win vooraf advies in bij Omnius over je kansen. Met onze unieke trapsgewijze juridische dienstverlening bieden wij voor ieder juridisch probleem de meest passende oplossing. Zo kun je gemakkelijk wel 30% op je juridische kosten besparen.
De juristen en advocaten van Omnius helpen je om potentiële problemen voor te zijn. We adviseren over de arbeidsvoorwaarden en informeren je over je kansen in een juridische procedure en de mogelijke alternatieven. De aangesloten advocaten bij Omnius beschikken over jarenlange ervaring en kunnen je bijstaan en adviseren in ieder arbeidsgeschil. Omnius zoekt altijd naar een oplossing die past bij het gewicht van je zaak, zodat je nooit te veel betaalt. We bieden een kwalitatief product voor een zo laag mogelijke prijs.
Bel onze intakebalie en vraag om advies over je juridische vraag. Omnius helpt je graag verder.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp