Kunnen we je helpen met zoeken
Een bedrijfsongeval kan grote gevolgen hebben voor de werknemer, maar zeker ook voor de werkgever. Laat u daarom altijd goed adviseren door een advocaat arbeidsrecht indien u te maken heeft gehad met een bedrijfsongeval.
Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met de juridische intakebalie of vul het webformulier in nemen dan contact met u op.
Kunnen we je helpen met zoeken
Een bedrijfsongeval kan schade opleveren voor een werknemer én voor de werkgever. Meestal gaat het om letselschade die wordt geleden door de werknemer. Een werknemer kan je aanspreken voor de ontstane schade. Dat kan gaan om materiële schade (bijv. ziektekosten, beschadigde spullen of gederfd inkomen) of immateriële schade (smartengeld).
De vraag is altijd: was het een bedrijfsongeval? Niet alle ongevallen of gebeurtenissen vinden namelijk plaats onder werktijd of binnen de risicosfeer van de werkgever. Bij bedrijfsongevallen kun je in ieder geval denken aan:
Heeft de werkgever niet voldaan aan zijn zorgplicht, dan ligt aansprakelijkheid voor de hand. Een werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek en voorzorgsmaatregelen moet treffen om schade aan personen (letselschade) te voorkomen. Ben jeals werkgever de zorgplicht niet nagekomen? Of denk je als werknemer dat de werkgever aansprakelijk is voor jouw schade? Schakel dan de hulp van een advocaat in.
Niet alle schade die het gevolg is van een bedrijfsongeval komt voor rekening van de werkgever. Als een werknemer met opzet of bewuste roekeloosheid heeft bijgedragen aan de schade, is er sprake van ‘eigen schuld’. Dit betekent dat de schade niet of niet volledig door de werkgever vergoed hoeft te worden.
Heeft de werknemer onder werktijd letsel opgelopen, dan bent je verplicht dit zo snel mogelijk te melden aan de arbeidsinspectie. Bij letsel kun je denken aan lichamelijk letsel zoals bijvoorbeeld een gebroken arm. Maar ook aan psychische en emotionele schade. De arbeidsinspectie zal vervolgens een onderzoek starten en een rapport maken.
Naast de reputatieschade, loopt de werkgever het risico op een serieuze boete en mogelijk ook een schadevergoeding. Daarnaast moet de werkgever in veel gevallen ook de juridische kosten betalen. Omdat het mogelijk om grote bedragen gaat, is een goed advies essentieel. Neem daarom contact op met een arbeidsrecht advocaat van het Omnius Platform.
Is de werkgever aansprakelijk, dan moet hij in de meeste gevallen een schadevergoeding betalen. Is de werkgever niet verzekerd, dan kan de schadevergoedingsvordering behoorlijk in de papieren lopen. Zeker wanneer de werknemer naar de rechter stapt, in sommige gevallen moet de werkgever ook de juridische kosten betalen. Krijg je te maken met een bedrijfsongeval, neem dan zo snel mogelijk contact op met een advocaat van Omnius. Onze advocaten en juristen zullen er alles aan doen om jouw zaak tot een goed einde te brengen. In de meeste situaties staat het treffen van een schikking voorop.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Snel geholpen
Na mijn melding werd er snel contact op genomen. Mijn probleem goed in kaart gebracht door uitgebreid bragen te stellen en de werkwijze duidelijk uitgelegd. Per email op de hoogte gehouden en ook via whatsapp. Zoals aangegeven ben ik binnen 24 uur door ee
Omnius is very helpful